Diari La Veu del País Valencià
‘Els cossos agredits’, d’Anna Moner i Sebastià Carratalà, al MUMA d’Alzira
Redactaveu / Alzira

Anna Moner i Sebastià Carratalà, artistes i columnistes de La Veu del País Valencià, presenten al MUMA d’Alzira (carrer Sant Roc, 16) un conjunt d’obres representatives del treball que han dut a terme els últims anys. En la mostra es pot apreciar el canvi significatiu operat, tant des del punt de vista formal com conceptual, respecte als plantejaments d’etapes anteriors. Totes les peces, des de les de gran format fins a les més petites, estan fetes amb la mateixa tècnica: oli sobre alumini fregat i tallat o foradat, o fins i tot colpejat, ja que –segons els autors- aquest procediment els ofereix múltiples possibilitats i els permet d’arribar als resultats buscats.

El títol dóna una idea de les qüestions conceptuals que aborden, tot tenint en compte que fa referència tant als cossos representats –pertanyents sobretot a clàssics de la pintura i del cinema- com al cos real del mateix quadre, el constituït per la capa pictòrica i el suport. Com escriu Anna Moner: “Delicadament cruels, aquestes imatges proposen lectures diverses que transiten la frontera entre el món de l’art i la quotidianitat, i reclamen atenció des de la commovedora rigidesa que les manté atrapades en el temps i l’espai de la representació, un abisme al qual ens exhorten a guaitar i que, com afirmava Nietzsche, si mires llargament i intensa, al final et retorna la mirada”.

‘Els cossos agredits’ al MUMA d’Alzira.

També en aquest sentit apunten les paraules de Sebastià Carratalà quan reflexiona entorn “del problema de la multiplicitat semàntica del llenguatge visual, conseqüència de l’acumulació de capes i de les contínues interferències que s’hi produeixen, tant entre si com, òbviament, entre aquests estrats i els qui s’hi acosten”. Una qüestió que en ‘Els cossos agredits’ s’obri inevitablement a “connotacions culturals, de gènere, ambientals i lingüístiques”. És per aquest motiu que Carratalà acaba dient: “Conscients que l’obra plàstica constitueix el lloc de la intertextualitat, la cruïlla on conflueixen les vies provinents de l’interior i de l’exterior de l’art, deixem que l’al·legoria amare aquest territori i l’òmpliga dels sentits que cada espectador hi vulga aportar”.

Vista parcial de l’exposició ‘Els cossos agredits’ al MUMA d’Alzira.

Davant de l’excel·lent resposta que han tingut les visites guiades pels mateixos autors a les altres ciutats on s’ha exposat ‘Els cossos agredits’, el MUMA n’ha programat una dissabte 22 d’octubre i una altra dissabte 5 de novembre, totes dues a les 18:30 hores. Les persones interessades només cal que acudisquen al museu un poc abans de l’hora de començament de cada visita.

Comparteix

Icona de pantalla completa