Diari La Veu del País Valencià
Oltra al PSOE: ‘Si facilita la investidura de Rajoy, en eixe pecat portarem la penitència’

EP / València.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimarts que espera que el PSOE no facilite la investidura de Mariano Rajoy com a president ja que creu que s’hauria d’evitar un govern que ha instal·lat la “corrupció” a l’Estat espanyol i, encara que ha recalcat que ella no li diu a cap partit què ha de fer, sí que ha afirmat: “El PSOE veurà el que fa, però si faciliten la investidura, amb eixe pecat portarem tots la penitència”.

Així s’ha pronunciat en declaracions als mitjans a Tavernes de la Valldigna (la Safor), on s’ha reunit amb l’alcalde i ha visitat un centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional, en ser preguntada sobre què espera del PSOE en relació amb la investidura de Rajoy.

Al seu parer, s’ha d’evitar un govern del PP perquè “no és bo per als valencians ni per a la resta d’Espanya”. “El PSOE veurà el que fa. No li dic a cap partit què ha de fer, però si faciliten la investidura de Rajoy, amb eixe pecat portarem tots la penitència”, ha dit, per a afegir que, en tot cas, el govern valencià sorgit del Pacte del Botànic estarà “en la salut i en la malaltia”.

En aquesta línia ha indicat que el Govern del Botànic, “mentre es complisca el pacte, i s’està fent molt bé, és en la salut i en la malaltia, i si hem de passar la malaltia de Rajoy, la passarem”. Oltra ha avançat que possiblement la setmana que ve se signarà l’ampliació de l’acord.

Així mateix, la vicepresidenta ha confiat que no es facilite un govern de Rajoy perquè ha recordat que, en el primer debat d’investidura, quan no va aconseguir els vots, “va dir molt clarament que el finançament dels valencians no era una prioritat per a ell”.

“Des del punt de vista del govern i dels que estem en institucions hauríem d’intentar evitar que un president que diu que no som una prioritat, fóra president d’Espanya”, ha manifestat, ja que ha reiterat que, segons han dit en altres ocasions, els valencians “no volem ser més que ningú, però estem farts de ser sempre menys que tots i de ser l’últim de la fila”.

Eixir de la ‘invisibilitat’

En la seua opinió, “necessitem voler-nos un poc més o fer un poc més de pressió” perquè “quan u té bon caràcter i no posa molts problemes, és invisible per al Govern d’Espanya”. “Hem d’eixir d’aqueixa invisibilitat”, ha considerat, i ha incidit que no creuen que un govern de Rajoy “siga una bona notícia per a aquest país ni per a l’Estat ni els ciutadans en general”.

“És el president de les retallades; ha deixat la vidriola de les pensions buida on solament queden diners per a un any; ha ficat la mà en les pensions per a pagar altres coses perquè no ha gestionat com correspon i perquè ha baixat els impostos a qui més té”, ha manifestat per a subratllar que Rajoy “està on està per la corrupció” i ha advertit que “un país que tolera un govern corrupte apuja a un tren que porta a un estat fallit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa