Diari La Veu del País Valencià
Una discriminació més: Montoro rebutja finançar amb 38M€ el transport metropolità de València
EP /València

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha qualificat com un “problema de primer nivell” el tractament “displicent” del Govern espanyol a les necessitats dels valencians, en rebutjar Hisenda la petició realitzada pel Consell d’incloure una partida pressupostària amb almenys 38 milions d’euros per a finançar el transport metropolità de València.

Així ho ha indicat Soler als mitjans de comunicació, abans de mantenir una reunió de treball amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, per a tractar temes relacionats amb el finançament local, en ser preguntat pel rebuig del Govern espanyol a la petició de la Generalitat de 38 milions per al transport metropolità de València.

Sobre aquest tema, el conseller ha criticat que es tracta d’“una mostra més” d’una situació d’“invisibilitat dels problemes específics” dels valencians que “no pot durar” perquè no solament està el cas del metropolità a València, sinó també ha remarcat que caldrà abordar el d’Alacant, Elx o Castelló de la Plana. “Volem començar de manera prudent, però ni això”, ha lamentat.

Soler ha advertit que el País Valencià està en una situació “terrible”, no solament perquè han passat els anys i no hi ha hagut una reforma del finançament autonòmic, sinó perquè “hi ha aspectes específics que ens diferencien a la baixa i de manera discriminatòria que tampoc es resolen”, ha indicat.

Per açò, ha considerat “un problema de primer nivell” el tractament “displicent” del Govern espanyol respecte a les necessitats dels valencians, concretament “als que viuen en l’àrea metropolitana de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa