Diari La Veu del País Valencià
Miquel Iceta guanya les primàries del PSC
RedactaVeu/ ACN / Barcelona

Miquel Iceta ha guanyat les primàries a la primera secretaria del PSC amb el 54,14% dels vots, mentre que Núria Parlon ha obtingut el 45,86%, segons ha anunciat president del Consell Nacional del partit i autoritat electoral de les primàries, Celestino Corbacho. Iceta, que fou un dels que donaren suport a Pedro Sánchez, ha rebut l’enhorabona de l’exsecretari del PSOE a través de Twitter, on aquest remarca que “hui i sempre defendrem el vot dels militants”.

El reelegit primer secretari del PSC ha volgut enviar un “missatge clar” al PSOE per demanar-li que “no decebi” els militants sent “la crossa” d’un partit del PP i ha valorat que els socialistes catalans hagen demostrat que “es poden fer primàries”.

Iceta ha manifestat, a més, que “no hi haurà ‘parlonistes’ ni ‘icetistes’, hi haurà socialistes, que és el que som”. En el seu primer discurs, després de conèixer els resultats, Iceta ha agraït a la seua contrincant en els comicis, Núria Parlon, l'”esperança” que ha despertat per “aixecar un PSC millor” i ha assegurat que no hi haurà en el partit “cap ferida” després d’haver celebrat aquests primàries. Per la seua banda, Parlon ha agraït el suport rebut i s’ha posat “al servei” d’Iceta per “enfortir” el partit.

Les dades

Iceta ha estat reelegit en el càrrec amb 4.889 vots, mentre que l’alcaldessa de Santa Coloma n’ha obtingut 4.142. La participació en aquests comicis ha estat del 50,89%, és a dir, un total de 9.115 militants, dels 17.935 que hi tenien dret, han exercit el seu dret a vot. A més a més, hi ha hagut 11 vots nuls i 73 en blanc.

Comparteix

Icona de pantalla completa