Diari La Veu del País Valencià
El PSPV assegura que el Pla Integral de Residus és obsolet i ineficient
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista d’Infraestructures en les Corts, Francesc Signes, ha denunciat que la gestió de la consellera Isabel Bonig pel que fa a residus i al Corredor Mediterrani “no és més que la història d’un gran fracàs”.

En aquest sentit, ha criticat que el PP “porta anys sense executar de forma completa el Pla Integral de Residus de 1997, segueixen incomplint les directrius europees en les instal·lacions de residus i han convertit la brossa en un negoci per a unes quantes empreses amigues”. A més, ha destacat, pel que fa a les actuacions del Corredor Mediterrani Fabra i Bonig “solament han signat renúncies amb un silenci còmplice davant les directrius que marca Rajoy que, en canvi, sí prioritza altres corredors amb molta menys rendibilitat econòmica”.

D’aquesta manera, Signes ha denunciat que el Pla Integral de Residus (PIR) de 1997 té, des de fa anys, “la brossa viatjant de província en província per falta d’infraestructures d’eliminació suficients” i, per tant, “és hui un conjunt desllavassat de plantes obsoletes i ineficients amb tecnologies no homogènies que emeten males olors”. A més, “en molts casos desprenen un cert tuf a corrupció”. En aquest sentit, ha advertit que al País Valencià “cinc constructores gestionen quasi el 70% de les instal·lacions dels 18 plans zonals”.

Segons la memòria del CES, cap instal·lació del País Valencià s’acosta ni remotament al 40% de rebutjos en planta estipulat per la llei europea, ja que, totes superen aquestes xifres, per exemple, plantes com les del Campello o les noves instal·lacions de Quart de Poblet superen el 70% de rebuig en planta, i la de Guadassuar acaba enterrant el 62,5% de la brossa en planta.

D’altra banda, Signes ha criticat que l’acceptació per part del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i de la consellera Bonig del tercer carril com a alternativa al Corredor Mediterrani, és la mostra que han deixat de defensar els interessos del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa