Diari La Veu del País Valencià
Les plagues d’insectes obliguen al tancament temporal del CIE de Sapadors
RedactaVeu / València

El tancament provisional del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors de València després de veure’s afectat per plagues d’insectes, han dut el diputat d’EUPV en el Congrés espanyol Ricardo Sixto a demanar explicacions sobre aquest nou i “lamentable” episodi i a demanar, una vegada més, la seua clausura “definitiva” davant les condicions “deplorables” que pateixen els seus interns.

En concret, EUPV ha demanat, per escrit, la compareixença del ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, perquè informe sobre els motius que han portat a aquest tancament temporal del CIE de Sapadors i informe de la “lamentable” situació del centre. I ha destacat que no és la primera vegada que succeeix un episodi d’aquestes característiques ja que aquest CIE situat a València ha hagut de tancar les seues portes en altres ocasions per plagues similars, “fet que ve a demostrar la situació d’insalubritat en la qual es veuen obligats a conviure els interns”.

Durant la legislatura 2011-2015, han sigut nombroses les ocasions en les quals el diputat valencià d’EUPV ha exigit el tancament d’aquesta presó encoberta, així com les preguntes, proposicions, interpel·lacions i mocions que ha dirigit al govern espanyol en aquest sentit. “És una realitat constatada que es continua tancant diàriament en els diferents CIEs a persones simplement pel fet de no tenir papers, sense haver comès cap delicte”, denuncia Sixto, qui recorda també que el passat 20 de novembre el mateix Ple de l’Ajuntament de València va aprovar la petició d’instar el Govern de l’Estat perquè s’aprovara el tancament immediat dels CIE’s i, en concret, del situat en Sapadors.

Ricardo Sixto ha manifestat que des d’EUPV “desitjaríem que aquest tancament temporal es convertira en definitiu i, per fi, poguérem posar el punt i final a un centre que no hauria d’haver existit mai”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa