Diari La Veu del País Valencià
Es destinen 600.000€ per a projectes socials que l’anterior govern havia desatés

RedactaVeu / València.

Gràcies al conveni signat entre la Diputació de València i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, al voltant de quinze municipis veuran complides les seues peticions en matèria d’equipaments socials per a persones majors o en situació de risc que estaven reclamant més de quatre anys a l’anterior govern, sense que aquestes foren ateses. Amb aquest acord aquestes entitats rebran més de 600.000 euros.

Així ho van acordar en una reunió a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i la consellera i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i a la qual va assistir també la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

Oltra remarcava la seua satisfacció per l’acord al qual s’ha arribat, “estic molt contenta perquè davant la política de les ocurrències, nosaltres tenim una política de l’estratègia i de la planificació. I davant la política de la competència, que uns no es parlaven amb els altres, nosaltres tenim la política de la col·laboració i la cooperació. I això fa avançar aquest país”.

Maria Josep Amigó i Mónica Oltra. Foto: Diputació de València.

Segons la vicepresidenta Maria Josep Amigó, “ens hem posat en contacte amb aquells ajuntaments que tenien necessitats de residències, centres de dia i altres equipaments i serveis socials i no havien rebut resposta i hem destinat bona part del remanent de l’any passat a aquesta finalitat. Més de 600.000 euros, per tant, arriben com aigua beneïda a tots aquests ajuntaments menuts que d’altra manera no poden fer front a eixes necessitats reals”.

3r conveni entre ambdues institucions

Aquest és el tercer conveni, després del de Turisme i Esports, que signen les dues institucions amb l’objectiu de fer arribar als municipis valencians ajudes en matèries de competència de les diverses conselleries.

En aquest cas, s’han recuperat peticions de municipis de la demarcació de València que varen ser sol·licitades l’any 2011 a la conselleria de Benestar Social i no varen tenir resposta. Aquestes van destinades a equipaments o adequació de Centres de Convivència, Residències de dia, etc. en municipis com Cullera, Benigànim, Jarafuel, Llombai, Rafelcofer, Xeresa, Oliva, Vilamarxant, Guadasséquies, Alfarb, i així, fins a una quinzena de municipis.

Comparteix

Icona de pantalla completa