Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per la Llengua defensarà el català a nivell europeu

RedactaVeu / Barcelona.

A partir d’aquest mes d’octubre, la Plataforma per la Llengua s’ha sumat a la Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística, una agrupació que té per objectiu promoure i defensar les llengües regionals i minoritàries europees. La Generalitat Valenciana ja va esdevindre membre d’aquesta xarxa el passat maig, tal com podreu ampliar en aquesta notícia de La Veu.

Tal com informa Plataforma per la Llengua a un comunicat, amb aquesta adhesió es reforça la seua projecció internacional, alhora que es pretén fer més visible la llengua catalana a nivell europeu i crear sinergies amb altres entitats civils i governs que representen llengües minoritzades o en risc de minorització. Així doncs, l’entitat se suma a la vintena de membres associats ja existents. Com a membre associat, l’ONG del català participarà en les trobades i fòrums de discussió, així com en l’Assemblea General que es convoca anualment. La primera cita i la presentació oficial serà el proper 27 d’octubre a Brussel·les, on la Plataforma per la Llengua presentarà els informes fets fins al moment sobre la situació de la llengua catalana, com l’informe de discriminacions lingüístiques.

La Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPLD, en anglès) treballa en l’àmbit de la política i planificació lingüística de llengües constitucionals, regionals i minoritàries d’arreu d’Europa. L’NPLD esta constituïda per governs, com a membres de ple dret, i per universitats i associacions com la Plataforma per la Llengua, com a membres associats. Aquesta institució té, entre les seues línies principals d’actuació, assessorar i ajudar al desenvolupament de polítiques lingüístiques que fomenten la diversitat, promoure la col·laboració i la visibilització de les associacions que treballen en aquest àmbit, i ser una veu defensora de les comunitats desafavorides en l’àmbit lingüístic. A més, té una influència directa sobre el Consell Europeu, un dels principals òrgans decisoris de la Unió Europea.

Relacionada institucionalment

De fet, l’NPLD manté relació amb la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea, el Parlament Europeu i el Consell d’Europa, perquè les polítiques lingüístiques a favor de la diversitat siguen presents en tots els organismes europeus. Aquesta institució és actualment presidida per Patxi Baztarrika Galparsoro, càrrec electe per tres anys i responsable de les línies estratègiques de la Xarxa conjuntament amb la resta del comitè directiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa