Diari La Veu del País Valencià
El Festival Viniterrània posarà la nota musical a la Trobada del Vi de Benlloch
RedactaVeu / Benlloch

El Festival Comarca Viniterrània de música de festa constitueix la principal novetat d’enguany dins de la programació de la Trobada Internacional del Vi de Benlloch, que se celebrarà des del 28 al 30 d’octubre. Es tracta, segons fonts organitzadores, d’una cita amb la qual es pretén consolidar l’aposta d’oci d’aquest certamen que gira al voltant del món del vi, amb l’objectiu de fer de la Festa de la Verema una activitat oberta a tota la societat.

En aquesta primera edició del festival, el cap de cartell serà la banda romanesa Fanfare Shukar, que aportarà un toc balcànic a la festa. Arribats de la localitat de Zece Prajini, es tracta d’una de les bandes més reconegudes a nivell internacional d’aquest tipus de música, que en el seu cas destaca per la creativitat del seu cap, Costica Panpiru, i el seu magistral joc d’instruments.

La banda romanesa compartirà el protagonisme amb els vins de Moldàvia, que es presentaran als professionals del sector vitivinícola durant el cap de setmana, i actuarà el dissabte 29 a les 12 de la nit a l’espai denominat ‘Carpa del Vi i de les Food Trucks’.

El cartell de Festival Comarca Viniterrània el completen les bandes valencianes Tromcaba Macanusca, La Xaranga Mecànica i Truc, que actuaran el divendres, el dissabte, i el diumenge, respectivament.

La Xaranga Mecànica.

Dins del programa musical també hi haurà actes per als més menuts. En aquesta ocasió serà el grup ‘Trobadorets’ l’encarregat d’amenitzar el matí del dissabte amb una actuació.

Aquesta programació cultural complementa la que està dirigida exclusivament a professionals, com la conferència de la primera jornada, que es centrarà en els vins de la Moldàvia romanesa, la xerrada sobre la IGP i la seua relació amb el territori, també el divendres, o la taula rodona que tindrà lloc el dissabte al migdia, en la qual es debatran diferents propostes d’iniciatives alternatives al turisme enològic tradicional.

Del 28 al 30 d’octubre a Benlloch es viu el ví.

Comparteix

Icona de pantalla completa