Diari La Veu del País Valencià
Carmen Montón: ‘L’endemà de la reversió d’Alzira els treballadors seguiran’
EP / València

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha assegurat aquest dimarts que “no detecta cap nerviosisme” davant la reversió de l’Hospital d’Alzira perquè, ha assegurat, els treballadors “saben que l’endemà seguiran amb els seus llocs de treball” i “els usuaris poden estar tranquils perquè no s’eliminarà cap prestació”.

Montón ha comunicat en la roda de premsa en què ha presentat la memòria de gestió de 2015, sobre la reversió de l’Hospital d’Alzira, que s’ha comunicat la decisió de no prorrogar la concessió mig any abans del previst. Per tant, es disposa d’un any i mig per a planificar com es farà aquesta reversió que tindrà lloc el pròxim 1 d’abril de 2018.

En eixe sentit, ha recordat que la setmana passada ja es va reunir amb el comitè d’empresa, aquest dilluns amb la junta de personal i aquest mateix dimarts amb plataformes d’usuaris i ha assegurat que no ha notat “cap nerviosisme”.

Per açò, ha incidit a traslladar un missatge de tranquil·litat perquè la reversió es portarà a terme “de manera serena, amb molt diàleg i transparència i, sobretot, emparats per la seguretat jurídica”.

Cas Marina Salut

Per altra banda, ha assenyalat que les converses amb DKV per a adquirir Marina Salut, l’empresa que gestiona l’Hospital de Dénia i l’àrea de Salut de la Marina, “es manté en un plànol més discret”.

Sobre aquest tema, ha aclarit que des de la Conselleria de Sanitat es van aportar totes les dades assistencials però ara li toca a la Conselleria d’Hisenda, al costat de l’Institut Valencià de Finances, “liderar” el procés perquè “és una qüestió més econòmica”.

Unitats de referència de Ribera Salut

D’altra banda, respecte als recursos contenciosos interposats per Ribera Salut contra el decret d’unitats de referència de la conselleria, ha replicat que “han d’entendre” que s’assignen en funció d’uns patrons per volum de pacients que cal atendre, que els “assigna el Ministeri de Sanitat” i que “ells no compleixen” aquests mínims. Aleshores no se li permet a Ribera Salut disposar d’aquestes unitats de referència perquè no compleixen amb eixos requisits i si se’ls concedira “estaríem actuant d’una manera irresponsable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa