Diari La Veu del País Valencià
Deu anys de l’Aplec d’ERPV al Camp de Morvedre pel 9 d’octubre

RedactaVeu / Benifairó de les Valls.

Des de fa deu anys que la formació política Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) celebra al Camp de Morvedre l’aplec el dia 9 d’octubre, però enguany ha tingut, a més, el suport de la política municipal feta des de les cinc regidories aconseguides pels republicans a les passades eleccions municipals.

Benifairó de les Valls ha sigut el municipi on s’han aplegat, concretament els parlaments han tingut lloc davant del monument a Jaume I, acompanyats de música de dolçaina i tabal, com des de fa cinc anys, per després realitzar l’ofrena a la ciutat d’un om negre.

L’Aplec del 9 d’octubre que celebra ERPV a la comarca des de fa una dècada ha tingut enguany el format de suport a la política municipal feta des de les cinc regidories que aconseguiren els republicans en les passades eleccions municipals al Camp de Morvedre.

Foto: ERPV Camp de Morvedre.

A l’acte assistí el president d’ERPV, Josep Barberà, qui exposava que “des del confort de la trinxera, pensem que l’estratègia s’ha de canviar, que cal centrar el marc de referència valencià en nosaltres mateixos, perquè som el subjecte polític, nosaltres els valencians, i no jugar a ‘canviar Espanya’ perquè l’excés de prudència, la falta de valentia, comença a fer-los traïdors. Ja n’hi ha prou, prou d’ofrenar!”.

Per la seua banda, Adela Alba, en representació dels cinc regidors “valencianistes, republicans, d’esquerres i independentistes” en la comarca, marcava que “encara que moltes decisions es prenen a Madrid o Brussel·les, és en la feina diària de carrer i de contacte amb els veïns i veïnes del nostre poble, d’on naix la força per fer política nosaltres, els regidors i regidores”.

Finalment, el conjunt de la gent aplegada, amics i presència de les joventuts d’Esquerra, JERPV, celebraren un dinar de germanor per acabar anant a la manifestació pels carrers de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa