TV3 celebra el 9 d'octubre amb un programa especial de l'acte d'ACPV a la Plaça de Bous

El programa s’emetrà demà dissabte 8 d’octubre a les 23.30h per Canal 33
7 octubre 2016 01:00h
Públic a la Plaça del Bous al concerts pel 25 d\'abril.

RedactaVeu / València.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’ha sumat a celebrar el 9 d’Octubre amb un programa especial dedicat als valencians: el dissabte 8 d’octubre, el Canal 33 emetrà, a les 23.30 hores, un resum de l’espectacle que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va organitzar el passat 23 d’abril a la plaça de bous de la ciutat de València. 

L’espectacle va comptar amb una cinquantena d’artistes participants, entre cantants i grups de música i de cultura popular, i va tenir una acollida que va superar les millors expectatives, ja que 15 dies abans de l’acte ja estaven esgotades totes les localitats. 
 

Moment en que el públic canta quan falla el so.
 
La vetllada fou molt emotiva gràcies a la participació d'artistes que ja s'havien retirat com La Gossa Sorda, Al Tall i Lluís Llach. Entre els moments que quedaran en la memòria dels allí presents cal destacar el moment en què a causa de la pluja el so va fallar, i tota la plaça va continuar cantant les cançons d’Al Tall, o la intervenció de Llach acompanyat de diverses corals, que van emocionar tots els assistents. Així com, l’actuació simultània de diferents muixerangues i castellers, aixecant alhora torres i figures, acompanyats pels dos-cents dolçainers dirigits per Carles Santos. 
 

Actuació simultània de muixerangues.
 
Aquest dissabte, 8 d’octubre, podrà gaudir-se d’un resum d’hora i mitja d’un espectacle que va durar moltes més hores, i que “va expressar la riquesa i diversitat de la cultura dels valencians, i la nostra voluntat de ser, i dels lligams que ens agermanen amb Catalunya i les Balears” tal com explica ACPV a un comunicat. 

A més, aquesta entitat vol agrair a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual el gest de sumar-se al dia dels valencians amb un programa cultural tan especial i emotiu, i també felicitar-se públicament per l’acord públic que han assumit els governs valencià i català de fer efectiu l’intercanvi de senyals quan comence a emetre la ràdio i televisió valencianes i, per tant, recuperar el senyal de TV3 al País Valencià de manera definitiva.

La Veu
 
next