Diari La Veu del País Valencià
Es recupera la denominació del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV)

RedactaVeu / EP / València.

El Consell ha aprovat el canvi de denominació del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) per la de Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) –que es va emprar fins a desembre de 2006– amb l’objectiu de “recuperar una denominació que incorpora el nom de les nostres institucions d’autogovern”.

Així s’ha expressat en la roda de premsa posterior al ple del Consell la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, que a més ha afegit que, amb aquest canvi, volen “ajustar-se a la seua raó de ser, com a vehicle de difusió de la normativa i de les actuacions que són expressió de la voluntat democràtica i el dret d’autogovern dels valencians”. A més, Oltra ha recordat que les institucions d’autogovern que hui es coneixen com Generalitat, prenen el nom d’aquelles que al final de l’Edat Mitjana van aconseguir introduir elements de territorialitat en el govern de la Corona d’Aragó.

La recuperació de la denominació que el diari oficial va rebre el 1982 torna a ajustar-se a la seua raó de ser com a vehicle de difusió de la normativa i de les actuacions que són expressió de la voluntat democràtica i del dret d’autogovern dels valencians i valencianes, sense perjudici de la publicació de normes, resolucions, actes i anuncis d’altres administracions o institucions, la inserció de les quals resulte obligatòria.

Butlletí Oficial del País Valencià

El primer número del diari oficial es va publicar el 19 de maig del 1978, amb la denominació de Butlletí Oficial del País Valencià. Posteriorment, en el número 74, el 15 de juliol de 1982, es va canviar la seua denominació per Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa