Diari La Veu del País Valencià
Un vaixell de Greenpeace arriba a Dénia per a defensar la pesca sostenible
Europa Press / Alacant

L’embarcació atracarà al moll del Martell del port denier dins de la seua iniciativa ‘La pesca sostenible és el futur’, i a la jornada següent salparà amb destinació a Bilbao. El col·lectiu ha ressaltat que Dénia té naus d’arts menors, artesanals i sostenibles, i els seus pescadors han incrementat les mesures de sostenibilitat, en disminuir el nombre de cadufs, art pesquer semblant, per persona i vaixell.

En el mateix sentit, ha indicat que, si bé la legislació permet portar 800 cadufs per persona, amb un màxim de 1.800 per embarcació, a Dénia els professionals del sector pesquer es “van autoimposar” un màxim de 600 per pescador.

“Els pescadors de Dénia creuen que millorar la sostenibilitat millorarà els estocs pesquers i, per tant, el seu futur, per això han participat en tallers de pesca sostenible així com al primer Congrés per a la Pesca Sostenible, organitzat per pescadors de més de deu països europeus”, ha subratllat l’ONG, que ha apuntat que en la població també està la reserva marina del Cap Sant Antoni.

Taula rodona i visites guiades

Així, durant la seua estada al port denier, Greenpeace ha organitzat una taula rodona a bord de l’Arctic Sunrise -a les 18:00 hores- entre professionals que aposten per la sostenibilitat. De la mateixa manera, l’embarcació estarà oberta al públic amb visites guiades -entre les 17:00 i les 19:00 hores-.

En la seua campanya europea, el vaixell ecologista va salpar el març passat des de Romania i ha visitat països de l’arc mediterrani com Bulgària, Grècia, Croàcia i Itàlia, “per a exigir una reforma de la Política Pesquera Comuna que pose en el seu epicentre els oceans i els pescadors sostenibles”, ha exposat el col·lectiu.

La responsable d’oceans de Greenpeace, Celia Ojeda, ha assenyalat que els estocs pesquers “estan sobreexplotats”, i ha alertat que la “la flota europea està tan sobredimensionada que pot capturar de dos a tres vegades més peix que el que els oceans poden regenerar”.

“Tot i això, la pesca artesanal i sostenible, que representa a Europa el 70% i el 80% a l’Estat espanyol, és responsable amb el mitjà en el qual opera, generant un menor impacte. És el moment de canviar com s’han gestionat les pesqueries fins ara, és el moment de la pesca sostenible”, ha recalcat Ojeda.

Comparteix

Icona de pantalla completa