Diari La Veu del País Valencià
Cimera a Dénia: Per un acord sobre l’estratègia territorial que impulse l’economia

RedactaVeu / Dénia.

La voluntat d’impulsar la cooperació territorial en els àmbits municipal, comarcal i intercomarcal al País Valencià és l’eix de la jornada “La cohesió territorial, camí per a la cohesió social i econòmica”, que se celebra dijous 6 d’octubre a Dénia i que organitzen l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa, l’Ajuntament de Dénia i la Fundació Baleària. L’objectiu de la jornada és acordar polítiques conjuntes futures, encaminades a assolir un creixement integrador que siga viable econòmicament, equitatiu des d’un punt de vista social i ecològicament suportable, amb el fil conductor de la cohesió entre territori, societat i economia.

En la nova etapa que viu l’economia valenciana, després de passar anys centrada en la construcció, aquesta estratègia vol ser la base per impulsar la industrialització i per contribuir a augmentar la seua presència i la de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani als mercats internacionals de béns i serveis.

Qui és qui al programa

Intervindran a la sessió Rafael Climent, conseller d’Economia de la Generalitat Valenciana; Josep Boira, secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, també del Govern valencià; Antoni Such, director general d’Administració local; Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, i Pau Caparrós, director de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa.

Així mateix, hi prendran part associacions empresarials de la Marina Alta, la Safor, la Vall d’Albaida, l’Alcoià i la Foia de Castalla, com ara Sontja Dietz (del Cercle Empresarial de la Marina Alta), Rafa Juan (de la Federació d’Associacions d’Empresaris la Safor) i Vicent Llorenç, director dineral del Consorci València 2007. També es comptarà amb la intervenció de Joan Server, president de l’empresa Rolser, i de Jose Juan Fornés, director dels supermercats Mas y Mas, així com amb la de Manuela Pasqual, de Comissions Obreres, i Raúl Rosselló, de la Unió General de Treballadors.

Manifest per una estratègia territorial

Al final de la jornada es farà públic el manifest per una estratègia territorial destinada al desenvolupament de l’economia valenciana per aconseguir el consens i la col·laboració entre l’Administració pública, la universitat i els agents econòmics i socials. Aquest és un document que impulsa l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa.

A l’estratègia Europa 2020, que defineix la política econòmica de la Unió Europea i els estats membres, s’assenyala entre les prioritats “un creixement integrador, per tal d’aprofundir en la cohesió econòmica, social i territorial”. És el moment, doncs, de debatre sobre el desenvolupament econòmic i social i sobre la cohesió territorial.

L’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa aposta per impulsar els sectors industrial, agroalimentari i turístic en l’economia valenciana i de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani. És una institució que agrupa empresaris, professionals i institucions de Catalunya, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i de la Catalunya Nord amb la intenció de fomentar la cooperació entre les regions de la Mediterrània nord-occidental a partir d’unes coincidències de mentalitat empresarial, socials, històriques i lingüístiques. Aquest objectiu passa per aprofitar les potencialitats i sinèrgies d’aquest gran territori estratègic que forma l’Euroregió de l’Arc Mediterrani davant els canvis econòmics i polítics actuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa