Diari La Veu del País Valencià
Muñoz: ‘La gestora del PSOE diu ‘no’ a Rajoy i a pactar amb els independentistes’

RedactaVeu / València.

El diputat del PSPV en les Corts Valencianes i membre de l’actual gestora del PSOE, José Muñoz, ha assegurat aquest dimarts que la posició política dels socialistes de cara a una futura investidura és la que es va adoptar en el Comitè Federal del passat 9 de juliol i és el ‘No’ a Mariano Rajoy” i el ‘No’ a un pacte amb partits independentistes.

Sobre aquest tema, Muñoz s’ha remès a l’acordat el 9 de juliol en el Comitè federal que va ser “un ‘no’ a un govern de Mariano Rajoy” i a “explorar un possible pacte amb independentistes”. “La comissió gestora es remiteix a la decissió del 9 de juliol. Hui, l’única cosa decidida és el ‘no’ a Mariano Rajoy i el ‘no’ a explorar un pacte amb partits independentistes”, ha subratllat.

En aquest sentit, ha explicat que en la reunió d’aquest dilluns la gestora no va concretar data per al pròxim Comitè Federal perquè, al seu parer, ara toca “donar assossec a la situació actual i es necessita un procés de reflexió, normalitat i tranquil·litat per a prendre les millors decisions”.

Muñoz ha lamentat el “espectacle lamentable” que va oferir el PSOE la setmana passada després de la dimissió de 17 membres de l’Executiva del partit i, posteriorment, la del seu secretari general, Pedro Sánchez, i ha volgut demanar “perdó” a la militància i als votants.

Així, ha insistit que ara la gestora cerca donar al partit “normalitat” per a reconstruir el PSOE i que “no quede escapçat de cara a ser un interlocutor amb altres forces polítiques i fins i tot amb la societat mateixa”. “El que volem és donar-li aqueixa positivitat i intentar tornar a unir sensibilitats i les persones que formen part de la família socialista”, ha destacat Muñoz.

Insistit per la possibilitat que s’estiga més prop d’unes terceres eleccions donada la seua posició de rebot a Rajoy, el diputat socialista en els Corts ha puntualitzat que és Mariano Rajoy el que té “la majoria parlamentària en nombre de diputats i, per tant, té responsabilitat a l’hora d’arribar a acords”. “La iniciativa és de Mariano Rajoy i no del PSOE”, ha remarcat.

D’altra banda, Muñoz s’ha mostrat en contra de trencar la disciplina de vot en el grup parlamentari socialista com ha plantejat el líder del PSC, Miquel Iceta, perquè considera que seria “un error històric” perquè “la ciutadania i l’electorat quan vota ho fa a una unitat per a saber què ha votat i després premiar o castigar aqueixa votació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa