Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix que s’aprove el Pla de Conca del Xúquer
RedactaVeu / València

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat la situació insostenible que viu la població de la comarca de la Ribera. Per a Torró, el desastre ecològic que suposa la situació també “és un desastre des del punt de vista de la gestió del servei públic, la qual cosa demostra que és necessari tindre una gestió de l’aigua regida per criteris de caràcter ecològic que prioritzen la preservació del recurs quantitativament i qualitativa”. “Actualment, per contra, l’aigua només aprofita per a fomentar l’especulació”, ha afegit el diputat d’EUPV, qui ha exigit que, “de la forma més immediata possible, s’aprove finalment el pla de conca del Xúquer, que ja porta molts anys de retard”.

El diputat i portaveu adjunt de la formació d’esquerres en Les Corts també ha demanat, “que el pla garantisca un cabal ecològic en condicions adequades i pose fi als regadius dels antics secans de Castella La Manxa, fruit del pacte Bono-Zaplana, que estan exhaurint els aqüífers que alimenten la capçalera del Xúquer”. Torró també ha demanat que es garantisca el proveïment d’aigua de qualitat per als habitants de la Ribera del Xúquer.

“Cal subratllar, a més a més, que tots aquestes problemes de la Ribera demostren que el model d’agricultura és pràcticament insostenible i que cal una política agrària ferma, des del Consell, que supose un canvi radical cap a un model capaç de garantir la sobirania i la seguretat alimentària”, ha explicat Torró qui també demana “potenciar l’agricultura ecològica i els mercats de proximitat per a garantir als llauradors la renda suficient en el marc d’un model agrari que abandone l’ús de fertilitzants químics, pesticides, herbicidis i fitosanitaris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa