Diari La Veu del País Valencià
VerdsEquo del País Valencià tria Beatriz Nadal i Julià Álvaro com a nous portaveus

Europa Press / València.

El II Congrés de VerdsEquo del País Valencià ha triat Beatriz Nadal i Julià Álvaro com a nous portaveus de la formació ecologista integrada en Compromís, segons ha informat la coalició en un comunicat.

Durant el Congrés, celebrat dissabte en el Centre Cultural La Petxina de València, els afiliats també han debatut i votat la nova ponència política i els estatuts de l’organització; quatre resolucions polítiques sobre Canvi Climàtic, Igualtat, Refugiats i SDDR, i els membres de la nova Comissió Executiva.

D’aquesta manera, els components passen a ser, a més de Nadal i Álvaro, Cristina Rodríguez, Giuseppe Grezzi, Silvia Tarazona, Juan Ponce, Paula Espinosa, Natxo Serra, Raquel Vallés, Rubén Tello, Meritxell Mules, Josep Ruiz, Eloïsa Tarazona, Fran Quesada i Rafa Espuig.

Julià Álvaro ha assegurat que el congrés ha comptat amb molta participació i que “s’han acceptat més del 50 per cent de les esmenes als estatuts i a la ponència política, en un debat plural que ens reforça com a organització”.

El lema del congrés ‘L’Alternativa Verda: Un Govern per a un país just i sostenible’ tracta de reflectir “allò que des de VerdsEquo sempre hem defensat; que l’alternativa és verda perquè d’una altra manera no podrà ser una alternativa” ha destacat.

En aquest sentit, s’ha referit a “l’important paper” que actualment té el partit en les institucions. “Fa poc més d’un any que el canvi va arribar al nostre territori després de dècades de polítiques neoliberals que han portat la nostra societat a una situació límit. Al llarg d’aquest primer any, en VerdsEquo, hem demostrat que la lluita contra el canvi climàtic és un dels eixos fonamentals de la nostra acció política”, ha incidit.

Crisi energètica, ambiental i social

Per la seua banda, Beatriz Nadal ha assegurat que “no és possible un món equilibrat on no hi haja una dimensió ambiental equilibrada. És inviable intentar cercar solucions a la crisi econòmica, energètica, ambiental i social en la qual estem abocats, si aquesta transició no es fa de forma amable amb la nostra naturalesa”.

Així, ha afirmat que un dels principals objectius que té per davant VerdsEquo és continuar reforçant Compromís perquè siga un referent en la defensa de l’ecologia política en el territori valencià. Un treball en el qual ha assegurat que les dones han de tenir un paper protagonista.

Comparteix

Icona de pantalla completa