Diari La Veu del País Valencià
10.000 persones inunden Xaló el cap de setmana de Xalónia
RedactaVeu / Xaló

Es desborden totes les previsions de participació del projecte de promoció local de Xaló, Xalónia, que ha multiplicat per dos les xifres del 2011 i es consolida com a aparador de l’oferta turística, gastronòmica i cultural de les comarques del sud.

“Abans d’acabar el dissabte, ja havíem acabat tots els subministres per al cap de setmana”. Aquesta és una de les frases extretes de les parades de la festa del vi i la picadeta de Xaló només entrada la vesprada de dissabte, amb el carrer ple de gom a gom. El primer dia de Xalónia més de 5.000 persones van visitar el poble, en una jornada que va cloure amb el festival de música Xalónia amb les actuacions d’Orxata, BKS i el grup local Aspencat que presentava disc.

El mateix dissabte al matí va tenir lloc el tradicional rastre, la festa del vi i la picadeta i la inauguració del Mercat de la Terra,amb productes ecològics i artesanals i que se celebrarà cada primer dissabte de més.

Diumenge va estar marcat per la visita a la fira de moltes famílies, amb motiu de la intensa programació infantil. La festa del vi i la picadeta també es va celebrar diumenge i a més també va tenir lloc la fira Xaló Obert, centrada en el comerç local. Xavi Castillo va ser l’encarregat de tancar la fira, i ho va fer amb totes les entrades esgotades, un miler.

En total l’organització destaca l’allau de visitants, estimen que més de 10.000 entre els dos dies. Gerard Fullana, regidor de Comerç, ha destacat “la implicació de tots els sectors del poble i la visió de créixer a partir d’allò que sempre ha definit el nostre poble adaptant-ho als temps actuals, estem molt orgullosos de la nostra gent”.

Des de l’associació de comerciants s’ha destacat el valor de Xalónia com a motor econòmic a curt i llarg termini, i la necessitat en aquestos moments de generar propostes de dinamització comercial als pobles.

Des del municipi s’ha destacat que l’objectiu és consolidar Xaló com a gran proposta de complement al turisme de sol i platja de les localitats costeres. “L’autenticitat i qualitat d’elements com la gastronomia, tradicions o els paratges naturals són la nostra carta de presentació a aquells turistes que busquen un valor afegit en el seu viatge, que volen eixir se’n de l’oferta turística massificada i homogènia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa