Diari La Veu del País Valencià
Echávarri, alcalde d’Alacant, reitera el seu suport a Sánchez
EP / Alacant

L’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha defensat el secretari general del seu partit, Pedro Sánchez, i li ha reiterat el seu suport perquè “simplement està complint amb els estatuts del partit, que és convocar un comitè aquest dissabte perquè convoque un Congrés Federal”.

Així mateix, considera que la situació generada no afectarà ni el PSPV, el secretari general del qual, Ximo Puig, figura entre els crítics a Sánchez, ni el partit a Alacant. Echávarri s’ha manifestat en aquests termes aquest dijous a preguntes dels periodistes sobre la situació del PSOE després de la dimissió de 17 membres de l’Executiva, entre ells Puig.

Preguntat per aquesta dimissió, Echávarri ha recalcat que “ací estem tots de forma voluntària” i existeixen mecanismes per a suplir estatutàriament les dimissions. A més, ha subratllat que el “dimitir o romandre són qüestions personals”.

El primer edil ha fet seues les paraules del secretari d’Organització Federal, César Luena, que va afirmar que els estatuts del partit diuen que, en cas que es produïsquen la meitat més una de dimissions o dimitisca el secretari general, un Comitè Federal haurà de convocar un Congrés Federal, “que és el que s’està fent”; l’única diferència és que ara serà extraordinari, per a dotar d’una direcció general el partit triada per primàries prèvies o elecció directa dels militants.

En tot cas, Echávarri ha declarat que el partit socialista està travessant “uns moments dificilíssims, potser els pitjors de la seua història”, per la qual cosa ha apel·lat a la racionalitat i al respecte pels estatuts.

Finalment, confia que hi haja “solució” per al PSOE perquè “gran part del futur d’Espanya està en el fet que hi haja un partit socialista fort”, tant si està en el Govern com en l’oposició. A més, ha destacat que és una formació “fonamental” en la història i el futur del país i que “pel bé de tots” els socialistes han d’eixir “enfortits” d’aquesta crisi, cosa que espera aconseguir, perquè “sempre” s’aprèn de les crisis.

Comparteix

Icona de pantalla completa