Diari La Veu del País Valencià
Calparsoro, Gracia Querejeta i Tito Valverde, protagonistes del K-lidoscopi de Cullera
Leo Part / Cullera

Daniel Calparsoro, Gracia Querejeta i Tito Valverde. Aquest trio de luxe estarà present a partir de hui i al llarg del cap de setmana a la ciutat de Cullera amb motiu del Festival de curtmetratges K-lidoscopi, que a partir d’aquest divendres entra en la seua recta final després d’aconseguir, des que es va presentar, un ampli suport per part del públic.

Pel que fa la cineasta Gracia Querejeta, aquesta mateixa vesprada es desplaçarà a Cullera per tal d’estar present en l’acte de presentació del llibre, a les 19 hores en l’Espai Social La Fonda, de Cullera, “En estado de Gracia. El cine luminoso de Gracia Querejeta”, de Pau Gómez. A més de la presència del seu autor i de la directora de cine, també participaran en l’acte de presentació Rafael Maluenda, director del Festival Cinema Jove, i Juan Luís Iborra, director del Festival de Cine de l’Alfàs del Pi.

Portada del llibre, amb foto de Jordi Piris.

Taller d’interpretació per a actors a càrrec de Calparsoro

El director de cine i televisió, Daniel Calparsoro va arribar anit a la que ja es pot considerar com la nova meca dels curtmetratges pel que fa la seua projecció internacional, Cullera. Carparsoro, el cineasta autor de films com el recent ‘Cien añós de perdón’, i ‘Salto al vacío‘, ‘Pasajes’, ‘A ciegas’ i ‘Asfalto‘, entre moltes altres, enceta aquest divendres el seu taller d’interpretació davant de càmera per a actors, el qual es durà a terme fins diumenge, amb horari de 9 a 14 hores.

Ell serà qui reba el pròxim diumenge el K-lidoscopi d’Honor, després que, en anteriors edicions, recaiguera en destacades figures del món del sèptim art com ara Gracia Querejeta (2015), Mariano Boroso (2014) i Moncho Armendariz, el primer any que es va estrenar el certamen.

Tito Valverde, Patricia Vico, Carles Alberola i J.M. Cassany, a Cullera

Finalment, el protagonista de la sèrie ‘El Comisario’, Tito Valverde, l’actriu Patrícia Vico (‘Hospital central’), l’actor i director Carles Alberola i Josep Manel Cassany, entre d’altres, també han confirmat la seua presència a la ciutat de la Ribera Baixa a la vora de la desembocadura del Xúquer dins del Festival K-lidoscopi de curtmetratges que clourà diumenge per la vesprada amb la cerimònia de lliurament de premis a la millor obra experimental, documental, animació i argumental.

L’actriu Patricia Vico i l’actor i director Carles Alberola.

Aquesta gala de cloenda del Festival i lliurament de premis tindrà lloc a les 20 hores a l’Auditori del Mercat –amb entrades a 5€– i contempla la projecció dels curmetratges guanyadors, a més de l’actuació Musical de Pepa Blasco. També es lliurarà el Premi La Veu del País Valencià al millor curtmetratge en llengua propia. En definitiva, una gala que barreja el ‘glamour’ del cinema amb la bona música i l’emoció dels premiats a la qual paga la pena acudir.

Actors i directors participants amb els coordinadors del Festival K-lidoscopi, el passat diumenge a Cullera.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa