Diari La Veu del País Valencià
‘Cul Kombat’, de les dramaturgues Patrícia Pardo i Guadalupe Sáez, de Barcelona a Quito

RedactaVeu / València.

L’última creació escènica de la creadora valenciana Patrícia Pardo, Cul Kombat, signada per la mateixa dramatruga i per la també escriptora Guadalupe Sáez, inicia temporada al Teatre Tantarantana de Barcelona aquest 27 i 28 de setembre.

A partir del pretext temàtic de la campanya d’Amnistia Internacional “El meu cos, els meus drets”, Sáez i Pardo escriuen Cul Kombat, obra circense-teatral que qüestiona la intromissió en els cossos, en la identitat i la imposició de les categories. Però allunyant-se, lògicament, de la discursivitat que caracteritza Amnistia, per endinsar-se en un llenguatge pròpiament escènic, metafòric. Des del clown gestual però també des del deliri textual. Des de l’humor trasgressor però també des de la fragilitat de l’exposició personal.

La companyia valenciana dirigida per l’escriptora teatral i clown Patrícia Pardo incorpora en els seus muntatges el clown gestual, la música en directe i el monòleg delirant i en alguns espectacles s’inclouen, a més, aeris o equilibris. L’objectiu no és altre que parodiar l’egocentrisme, la debilitat i les contradiccions humanes davant la desgràcia, la desigualtat social o l’heteropatriarcat.

Periple internacional

La gira abraça diferents ciutats i festivals d’Amèrica i d’Europa i ha rebut Premi a la Millor Interpretació en el Festival Internacional Cumbre de las Américas (2012, Argentina.)

El 29 marxen a Extremadura on exhibiran l’obra el 30 i l’1 d’octubre, a l’Espacio Cinético Takta de Navalmoral. I després Santander (Cicle Fronterers, el 15 d’octubre al Café de las Artes), Quito (Festival Internacional de Mim “La alegría del Silencio”, del 25 al 31 d’octubre), Centre Párraga de Múrcia (1 de desembre), així com diferents poblacions valencianes com ara Vila-real, el Puig i València.

A la seua web es poden trobar totes les dates i horaris, on poder espiar la gira del 2017, que ja comença a perfilar-se: d’Aldaia a Manizales, Colombia. De Picassent a Santiago de Xile.

La Companya de Circ-Teatre Patrícia Pardo naix el 2007 i assumeix el nom de la seua directora, dramaturga i intèrpret. Les seues creacions desenvolupen un treball d’investigació sobre la coexistència entre l’expressió circense convencional i el llenguatge escènic contemporani, fent servir qualsevol recurs artístic a l’abast, encara que no responga als paràmetres conservadors del teatre o el circ.

:>

Comparteix

Icona de pantalla completa