Diari La Veu del País Valencià
ACICOM celebra el 14è Dia Internacional del Dret a saber
RedactaVeu / València

Amb motiu del 14è Dia Internacional del Dret a Saber, des d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) han organitzat una taula redona de debat, que tindrà lloc aquest dimarts al Col·legi Major Rector Peset, i un Marató de Preguntes i reclamacions a les Administracions Públiques.

La taula redona de debat i contrast d’opinions, tindrà lloc aquest dimarts 27 de setembre a les 19h. al Saló d’actes del Col·legi Major Rector Peset i comptarà com participants com Manuel Alcaraz Ramos, conseller de Transparència; Roberto Jaramillo Martínez, regidor de Transparència, a l’Ajuntament de València i diputat de Transparència en Diputació de València; Carlos Flores Juberías, professor de Dret de la UV i membre del Consell de Transparència valencià; Miguel Angel Blanes Climent, lletrat assessor jurídic de la Sindicatura de Greuges; Julio Huerta Balastegui, director del Centre de Recursos Associatius de la Fundació Horta Sud; i Diego Alvarez Sánchez, Hub Cívico i sotsdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV.

Posteriorment realitzaran una breu intervenció des de la primera fila representants de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians (Manuel Vicent Balaguer); de l’Auditoria Ciutadana pel Deute (Andreu Tobarra), de l’Associació Valenciana de Politòlegs (Salma Cantos) i Toni Gisbert d’Acció Cultural com a Xarxa d’Entitats del País Valencià.

L’acte estarà presentat pel president d’ACICOM, Jose Ignacio Pastor, i moderat per Jaime Millás Covas, periodista i membre del Consell de Gestió d’ACICOM.

Marató de preguntes, dimecres

L’endemà, el dimecres 28 de setembre, Dia Internacional del Dret a Saber, ​ACICOM ha fet seua la campanya Marató de Preguntes impulsada pel Consejo de Transparencia y Buen Gobierno de España, Fundación CIVIO i Info Access Europe, valencianitzant-la, en la qual encoratgja a la ciutadania valenciana a usar el seu dret a saber. Per aquesta raó, han preparat una guia que facilita el dret d’accés a la informació pública, tant acudint en persona com per telèfon o per internet.

ACICOM fa una crida a la participació tant en la mesa rodona com realitzant preguntes i/o reclamacions a les administracions públiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa