El TSJ rebutja el recurs de la Catòlica i dóna via lliure a les beques universitàries

El conseller Marzà mostra la seua satisfacció per la revocació, ja que, ha dit, “és de justícia que puguen accedir a les beques de no-abandonament perquè estem segurs que el Govern del Botànic garantirà que ningun estudiant es quede fora de la universitat per raons econòmiques”.
23 setembre 2016 01:00h
RedactaVeu / EP / València

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) ha revocat la suspensió cautelar que pesava sobre les dues resolucions de la Conselleria d'Educació, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la convocatòria i concessió de beques per a l'alumnat que vaja a finalitzar els estudis en universitats públiques del País Valencià, les conegudes com a beques d'abandó.

La sala estima d'aquesta manera els recursos de reposició interposats per l'Advocacia de la Generalitat i revoca, per tant, les mesures cautelars de suspensió acordades a l'agost a petició de la Universitat Catòlica de València (UCV) sobre aquestes ajudes.
 
Satisfacció del conseller Marzà
 
El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha manifestat: “Estem molt contents perquè per fi els universitaris valencians podran accedir a les beques de no-abandonament. I és de justícia que puguen fer-ho perquè estem segurs que el Govern del Botànic garantirà, com volíem, que ningun estudiant es quede fora de la universitat per raons econòmiques”.
 

El conseller Vicent Marzà.

Beques de 3,1 milions

El passat mes d'agost, el TSJ valencià va acordar paralitzar temporalment aquestes beques de no-abandó amb una quantia de 150.000 euros, però també les beques universitàries de la Generalitat (3,1 milions), sobre les quals encara no es coneix la decisió del jutjat.

En les actuacions que alcen la suspensió sobre les beques de no-abandó, la sala argumenta que, tal com raona l'advocat de la Generalitat, no s'aprecia que amb la no-adopció de la paralització cautelar puga suposar “ni una pèrdua de la finalitat legítima” del recurs i sustenta, en definitiva, l'adopció de la mesura en qüestions de legalitat ordinària tot i que encara “falta la valoració de les circumstàncies concretes personals que, si escau, podrien justificar l'adopció de la mesura cautelar, hipòtesi que, en absolut, ha quedat evidenciada”.


 
next