Diari La Veu del País Valencià
El festival Amfibi celebra la campanya de la sega de l’arròs al Saler

RedactaVeu / El Saler.

La sisena edició del festival Amfibi, organitzat per la Fundació Assut, que se celebra a l’Albufera des de 2011, posa el focus sobre el paisatge i la naturalesa dels aiguamolls on es conrea l’arròs. Enguany coincidirà amb la campanya de la sega i es trasllada a la Casa Forestal del Saler que acollirà tots els actes.

Juntament amb els de l’Albufera, enguany són protagonistes els arrossars del Delta de l’Ebre i els Maresmes del Guadalquivir. Per això dins dels actes del festival aquest dissabte, 24 de setembre, es projectarà la pel·lícula La Isla Mínima, d’Alberto Rodríguez, que transcorre en les mencionades maresmes i que ha estat guardonada amb deu premis Goya.

Una setmana després, l’1 d’octubre, la melodia prendrà l’espai amb ‘Músiques de les terres d’arròs’, tradició que vincula diferents zones humides i espais naturals on es cultiva aquesta gramínia, com l’Albufera i el Delta de l’Ebre. Carles Dénia, ‘cantaor’ farà una especial evocació dels cants de batre i dels cants a pèl. I, per la seua banda, Sílvia Ampolla interpretarà un cançoner que poua en la música tradicional de les terres de l’Ebre. Podeu consultar els horaris dels actes a la seua pàgina web.

Imatge: Fundació Assut.

Festa de la Sega al Port de Catarroja

Les activitats del festival Amfibi es complementen aquest cap de setmana amb la celebració diumenge, dia 25, de la Festa de la Sega al Port de Catarroja. A partir de les onze del matí, Josep Vicent Frechina i Vicent Moncholí, vicepresident i patró d’honor de la Fundació Assut, respectivament, presentaran i dictaminaran els premis, juntament amb el músic Vicent Torrent, de la primera edició del Concurs de Cants de Batre Valencians, organitzat per la DO Arròs de València.

Objectius de l’Amfibi

Mitjançant el cinema, la música i altres disciplines, el festival Amfibi pretén consolidar-se com una trobada anual en la qual divulgar i fer promoció dels paisatges de l’aigua: les zones humides, el regadiu tradicional; paisatges culturals i ecosistemes agraris com els de l’Albufera i l’Horta de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa