Diari La Veu del País Valencià
El València CF destitueix Pako Ayestaran

Javier Cid / València.

El València CF va anunciar ahir, dimarts, per la vesprada, la destitució del tècnic del primer equip: Pako Ayestaran. El preparador basc duia al capdavant de l’equip des de la passada temporada, quan tan sols quedaven set jornades perquè finalitzara i va entrar a substituir a Gary Neville. Llavors es va guanyar renovar per dos temporades malgrat el balanç de tres victòries, tres derrotes i un empat. No obstant això, obtindre quatre derrotes en els primers quatre partits de la temporada actual i deixar l’equip com a cuer amb zero punts han conclòs amb el seu periple com a entrenador del conjunt valencià abans d’hora.

La formació dirigida fins a ahir per Ayestaran havia encaixat deu gols en els quatre encontres inicials del campionat i amb sols cinc tants a favor no donava símptomes de millora en el joc ni d’acoblament dels importants fitxatges de nova arribada.

Ara el València haurà d’afrontar la contractació d’un nou entrenador amb la llosa d’haver-se enganyat, probablement per la inexperiència dels escollits, amb els darrers preparadors. L’afició valencianista, sempre exigent, està cansada dels mals resultats i està assedegada d’un fitxatge contrastat per a la banqueta i que done per fi els resultats esperats perquè el València torne a lluitar per objectius més elevats que la salvació.

Per el moment, demà dijous, Mestalla rebrà el seu equip en l’enfrontament amb l’Alavés i el lloc d’Ayestaran a la banqueta del València l’ocuparà el delegat Voro González, que en les darreres temporades s’ha encarregat de la direcció de l’equip quan s’ha produir alguna destitució.

El València ha agraït la professionalitat d’Ayestaran i el seu cos tècnic i li desitja bona sort en les seues noves experiències professionals. Amb el tècnic basc, ja són quatre els preparadors que ha cessat Peter Lim des que és el màxim accionista del club i és el sèptim entrenador que ha dirigit el València en les últimes quatre temporades. Tots ells, excepte Valverde, que va decidir tornar a l’Athletic, tenien poca experiència amb les banquetes de la Lliga. Veurem si el nou preparador aconsegueix il·lusionar l’afició, traure bon rendiment dels jugadors i assolir els objectius.

Comparteix

Icona de pantalla completa