El MIM de Sueca tanca la 27 edició com un dels festivals del gest més importants d’Europa

La Mostra Internacional de Mim de Sueca, que la capital de la Ribera Baixa acull des de fa 25 anys, culminà aquest diumenge després d’una setmana d’espectacles de teatre de sala i de carrer en els quals el gest, la gestualitat, el mim, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic de l’espectacle.
19 setembre 2016 01:00h
RedactaVeu / Sueca

El festival, organitzat per l’ajuntament de Sueca, ha comptat una edició més amb una ajuda de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, a través del Servei d’Assistència i Recursos Culturals – SARC. La subvenció d’enguany ha sigut d'11.096 euros i, com a novetat, els responsables del SARC han destacat que l’ajuda s’ha atorgat  a través de la nova convocatòria de Festivals, Mostres i Certàmens Culturals, en concurrència oberta en termes d’igualtat als municipis de la demarcació de València, segons les bases que regulen la mateixa.

D’aquesta manera, s’han eliminat els convenis directes i se substituïxen per una normativa basada en criteris tècnics que garanteixen la idoneïtat de les activitats i la resolució de la convocatòria.

La Mostra Internacional de Mim a Sueca ha sabut conjuminar el vessant d’exhibició per al gran públic amb un programa pedagògic interessant i formatiu, per això es programen cursos i classes magistrals -dirigits als professionals de les arts escèniques- dels més prestigiosos mestres del gènere: Jacques Lecoq, Yves Lebreton, Jerry Snell, Andreizj Leparski, Joan Font, Eduardo Haro Tecglen, Carles Santos, Sergi López, Sonja Kehler, Antonio Fava, Eugenio Barba i Jorge Picó, entre uns altres.

El MIM de Sueca tanca un any més com un dels festivals del gest més importants i així ho constata l’assistència de més de 22.000 espectadors en cadascuna de les últimes edicions, la cobertura informativa massiva que li atorguen els mitjans de comunicació escrits i audiovisuals, i la presència de companyies de diversos països i d’un gran prestigi en el món de la cultura. La Fura dels Baus, Sèmola Teatre, Vol-Ras o Comediants (Barcelona), Stalker Stilt Theatre (Austràlia), Dram-Bakus, Jo Bithûme i La Jacquerie (França), Yllana (Madrid), CVOCI-Mims Bojos de Praga (República Checa), Jango Edwards i Avner Eisenberg (EUA) Pantakin da Venezia i Teatro Scientífico di Verona (Italia) i Xarxa Teatre, Visitants, Circ Gran Fele, Cia. Maduixa o El Pont Flotant són algunes de les més de cent companyies que hi han participat.


La Veu
 
next