Diari La Veu del País Valencià
Les festes de Moros i Cristians d’Alzira, declarades Festa d’Interés Turístic Local

Xavier Pérez / Alzira.

Durant la seua història festiva la localitat d’Alzira mai havia tingut tradició per la festa de Moros i Cristian, ja que a la capital de la Ribera Alta, les festes o celebracions més importants són les Falles i la Setmana Santa, els dos esdeveniments declarats d’Interés Turístic Nacional.

A principis dels anys 80, la comissió de la Falla Sant Joan va començar a celebrar una desfilada de Moros i Cristians però que no quallà entre la població. Ara fa 15 anys, un grup d’entusiastes de la festa iniciaren una aventura que s’ha consolidat: les Festes de Moros i Cristians de la Vila d’Alzira. Cal recordar que la Vila d’Alzira va ser en l’Edat Mitjana un dels recintes fortificats d’època àrab més importants de l’Antic Regne de València.

El passat mes de febrer l’Associació de les Festes de Moros i Cristians de la Vila d’Alzira van mantindre una reunió de treball amb la regidora de Patrimoni Cultural, Turisme i Festes, Isabel Aguilar, en la qual li van transmetre la voluntat d’obtenir la declaració de Festa d’Interés Turístic Local, motiu pel qual la regidora va encomanar l’estudi de valoració tant dels valors festius, culturals, tradicionals, així com d’altres aspectes rellevants d’aquesta festa.

Després de 15 anys de celebració els Moros i Cristians de la Vila d’Alzira estan d’enhorabona, ja que les tasques de documentació aportades pels tècnics de Patrimoni Cultural i Turisme han servit per atorgar el títol honorífic de Festa d’Interés Turístic Local del País Valencià a a les festes de Moros i Cristians de la Vila d’Alzira, tal com s’arreplega en la publicació del DOGV.

Isabel Aguilar, regidora de Festes, Patrimoni Cultural i Turisme, ha felicitat “a tots els que fan possible aquesta festa que hui dóna un pas més en la seua consolidada trajectòria dins del calendari festiu de la nostra ciutat, a més d’animar a tots els integrants de l’associació a continuar engrandint aquesta festa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa