Diari La Veu del País Valencià
Les Corts també donen suport al nou Sistema de Tornada d’Envasos
RedactaVeu / València

El nou Sistema de Tornada d’Envasos serà una realitat en breu al País Valencià “especialment ara que les Corts han aprovat per àmplia majoria sol·licitar al Govern valencià que impulse l’engegada del Sistema de Dipòsit, Devolució i Tornada d’Envasos (SDDR).

Aquesta és la convicció expressada pel secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, qui destaca el suport rebut pel Parlament valencià i subratlla la importància que el poder legislatiu acorde impulsar un nou sistema de dipòsit i tornada d’envasos. “Aquesta resolució de les Corts suposa un impuls molt important al nostre projecte, vigent ja en més de 40 països i regions de tot el món (entre ells els més avançats econòmicament, social i ambiental)”, assenyala el secretari autonòmic.

Amb aquesta resolució, el Parlament del País Valencià aposta “clarament” per la reutilització i el reciclatge, donant suport a una iniciativa que lluita contra la contaminació en les nostres ciutats i en el nostre medi natural, especialment en la nostra mar, greument contaminada per tot tipus d’envasos, segons el secretari autonòmic de Medi Ambient.

Foto: GettyImages.

L’“aposta” es du a terme després que el Govern valencià estiguera “totalment convençut” de “l’eficàcia” d’aquest nou sistema, i per aquest motiu ho va incloure com una de les 50 prioritats per al segon semestre d’enguany. “L’SDDR és una clara aposta del Consell per una nova política de gestió de residus i per una economia circular, que converteix el residu en un recurs i fomenta noves activitats i ocupacions”, segons Álvaro.

Nou sistema de dipòsit i tornada de… quins envasos?

El nou sistema de dipòsit i tornada de residus té com a finalitat la recollida d’envasos d’aigua, sucs, cervesa i refrescs en formats de vidre, plàstic, llandes i tetra-brik, complementari a l’actual de recollida en contenidors.

Precisament, per a Àlvaro és “fonamental” aquesta complementarietat amb l’actual sistema – “perquè el nostre objectiu és evitar que milions d’envasos que diàriament consumim –al PV- acaben en el contenidor de residus orgànics, soterrats en abocadors o abandonats en carrers, jardins, platges o cunetes”.

Des de la Generaitat Valenciana destaquen el suport que l’SDDR està rebent per part dels ajuntaments del territori valencià, i es recorda que comunitats autònomes com les Illes Balears, Canàries o Catalunya “ja han manifestat la seua voluntat de compartir estudis i executar accions conjuntes amb la nostra en aquesta matèria.”

Comparteix

Icona de pantalla completa