Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Sentim vergonya, com tots els valencians, de la situació de Barberá i del partit que la tapa’
RedactaVeu / EP / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que senten “vergonya, com tots els valencians, de la situació de la senyora Barberá i del partit que la tapa”, perquè “el problema no és que ara estiga aferrant-se a la butaca, és que no havia d’haver arribat al Senat” proposada pel PPCV.

Així s’ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Govern valencià en ser preguntada per la situació de l’exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, que ha deixat el PP però manté la seua acta després que el Tribunal Suprem decidira obrir causa a Barberá per un suposat finançament il·legal en el grup municipal popular en l’Ajuntament de València.

“El PP no havia d’haver-la proposat en les Corts com a senadora territorial, perquè ja havia esclatat el cas Taula, ja estaven imputats els regidors de l’Ajuntament de València, ja havíem sentit el tema del ‘pitufeo’, ja se sabia el que havia passat”, ha subratllat Oltra, que també s’ha referit a ‘Ritaleaks’ per a assenyalar que havia transcendit que “en Alcaldia es gastaven els diners en habitacions de luxe, en taronges, escopinyes de primera qualitat i rom Cacique”.

Segons la vicepresidenta, “la línia de la decència pública no la poden marcar els tribunals” sinó “l’ètica pública, el que està bé o el que està malament” i en el cas de Barberá el que feia “està lleig” i, “siga imputada o no, una persona que no sap ponderar que els diners públics no estan per al plaer personal, no té lloc en la vida pública”, independentment del que diguen els tribunals.

En ser qüestionada sobre el fet que la situació de Barberá haja pogut tapar d’alguna manera el contingut del Debat de Política General que s’ha celebrat aquests dies en les Corts, Oltra ha assenyalat que aquesta retrospectiva sobre el treball del Consell ha sigut “molt satisfactòria” i la labor feta és “molt difícil de tapar”.

Ha posat com a exemple que Barberá “no pot tapar” que el curs ha començat “amb els llibres damunt de la taula” en els col·legis, la compensació del copagament que fa que la gent no haja de triar “entre menjar i medicar-se” o les 15.000 persones que han entrat al sistema de dependència.

“La portada de Barberá no pot tapar ni amargar aqueixa qualitat de vida. La gent, en la seua vida, ha millorat i queda moltíssim per fer, però a aquestes persones, més d’un milió, la senyora Barberá no els amargarà les decisions d’aquest Consell que han fet que li millore la qualitat de vida i açò és una satisfacció”, ha recalcat. Així, ha conclòs: “Estem satisfets del treball fet, però som conscients de tot el treball gegant que queda per fer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa