Diari La Veu del País Valencià
El Consell i la Generalitat catalana impulsaran la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries
RedactaVeu / València

El Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni marc de col·laboració entre l’Agència Valenciana del Turisme i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat d’impulsar la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries situades als voltants del riu Sénia. Aquesta zona compta amb la mancomunitat de la Taula del Sénia, que vol ser un mitjà per treballar en comú per a la millora de las condicions de vida de tots els seus habitants i el seu entorn, per això aquest conveni serà una empenta per a iniciatives com el projecte Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia, que ha posat en valor aquest important patrimoni viu, únic al món.

L’objecte del conveni és establir les bases de col·laboració per a impulsar i promoure accions conjuntes en l’àmbit del turisme, així com fomentar la creació de productes conjunts de manera preferent. També es pretén potenciar els intercanvis d’experiències, informació i desenvolupament d’estratègies d’interès per a ambdues parts.

Per mitjà d’aquest conveni, que no suposa obligacions econòmiques per a les parts firmants, ambdós organismes es comprometen a fomentar els contactes amistosos, intercanvis i cooperació en turisme entre ambdues parts, així com de les destinacions dels seus territoris que s’hi vulguen acollir.

Així mateix, es comprometen a enfortir l’intercanvi mutu d’informació turística i realitzar enllaços i compartir informació de webs oficials de turisme. De la mateixa manera, treballaran en el vincle a través de les xarxes socials i a desenvolupar accions de promoció.

A més, tant l’Agència Valenciana del Turisme com el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, participaran en activitats de promoció turística fetes per ambdues parts, oferint facilitats i espais concrets en els seus territoris per a fer-ho possible.

>

Camins d’Oliveres Mil·lenàries. Itinerari 1. Vídeo: Canal Taula del Sénia.

Camins Oliveres Mil·lenàries

La Mancomunitat de la Taula del Sénia disposa al seu web de tres rutes per poder veure les preuades oliveres mil·lenàries. La primera comença en Freginals, passa per Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona, per acabar a Alcanar. L’altre itinerari s’inicia a Santa Bàrbara per passar per La Galera i Godall, i finalitzar a L’Arión (Ulldecona). Per últim, el tercer itinerari va des del Mas de Barberans a la Sénia. Si punxeu sobre l’enllaç de cadascuna de les rutes trobareu més informació, vídeos i fins i tot un track per poder fer-lo servir al GPS.

Imatge: Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Taula del Sénia

La Mancomunitat de la Taula del Sénia és un ens local, format per 27 municipis; 15 de valencians: Benicarló, Càlig, Canet lo Roig, Castell de Cabres, Cervera del Maestre, Herbés, la Jana, Morella, la Pobla de Benifassà, Rossell, San Rafel del Riu, Sant Jordi, Traiguera, Vallibona i Vinaròs; 9 de catalans: Alcanar, Freginals, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, la Sénia i Ulldecona; i 3 d’aragonesos: Beseite, Pena-roja de Tastavins i Vall de Roures; tots situats al voltant del riu Sénia i del massís dels Ports. Junts superen els 113.000 habitants en 2.070 km².

Comparteix

Icona de pantalla completa