Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Rus ironitza amb l’existència de ‘10 o 12 caixes B’ al PP

ACN / València.

L’expresident de la Diputació de València i exdirigent del PP de la demarcació, ha ironitzat aquest divendres sobre l’existència de ‘caixes B’ al partit, assenyalant que no n’hi havia cinc, com apareix al sumari del ‘cas Taula’, sinó “10 o 12”, segons informa ACN.

Així ho ha indicat a preguntes del mitjans després de declarar davant el jutge en el marc de la investigació oberta per presumptes adjudicacions irregulars a canvi de comissions. Rus ha evitat les preguntes de la premsa i ha respost de manera lacònica que és “totalment fals” el que ha declarat al jutge el testimoni penedit, l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, i s’ha desvinculat del cobrament i del repartiment de les comissions. L’exdirigent del PP tampoc no ha volgut valorar la implicació de Francisco Camps, que apareix al sumari com un dels implicats. A l’eixida dels jutjats ha estat increpat per un grup de iaioflautes al crit de “lladre”.

Al “Cas Imelsa” hi ha més de 100 investigats -persones físiques i jurídiques- per diversos delictes contra l’administració pública, entre ells, els de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn, frau, falsedat i blanqueig de capitals en relació amb una trama de corrupció infiltrada en diverses administracions públiques del País Valencià. Els integrants se servien dels seus llocs de responsabilitat per arreglar contractes i cobrar comissions il·legals a canvi d’adjudicacions fraudulentes a Diputació (a través de l’empresa Imelsa); Ajuntament (a través de la Regidoria de Cultura) i Generalitat (a través de l’empresa Ciegsa). La causa, que va nàixer a l’abril de 2015, està oberta per malversació, frau en la contractació pública, suborn, tràfic d’influències i blanqueig.

Comparteix

Icona de pantalla completa