Diari La Veu del País Valencià
Les Corts voten hui una proposta de resolució per exigir l’acta de senadora a Barberá  

ACN / València.

Després de l’anunci a través d’un comunicat de Gènova explicant que Rita Barberá deixarà el Partit Popular, encara que mantindrà el seu escó com a senadora, el PSPV-PSOE i Compromís han signat una proposta de resolució a les Corts Valencianes per exigir a Barberá que abandone l’escó de senadora territorial. Així ho ha anunciat el síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, que ha exigit que torne l’acta per salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians i valencianes. Ferri, que ha fet aquest anunci en una compareixença davant els mitjans a les Corts Valencianes, on s’està duent a terme el debat de política general, ha recordat que va ser el PP valencià qui la va designar senadora territorial i ha reclamat la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, que es pronuncie.

També el síndic socialista, Manuel Mata, ha anunciat la proposta de resolució, que serà votada dijous a la cambra. Mata ha recordat que Barberá és senadora gràcies als vots del PP però que “sempre que intervé al Senat ho fa en representació del poble valencià i estem disposats que això no ocórrega”. Barberá ha anunciat aquest dimecres la seua decisió de continuar com a senadora després d’abandonar la militància del PP a causa de la seua investigació per presumpte blanqueig. L’exalcaldessa de València és senadora territorial designada per les Corts Valencianes a proposta del PP.

El portaveu socialista ha fet notar que la cambra no pot obligar Barberá a retornar l’acta i ha indicat que no només ha traït el seu partit sinó el poble valencià perquè “li hem demanat que vinga en comissió i s’explique, que ha d’abandonar l’escó i ara li diguem en una proposta de resolució que esperem que compte amb el suport de tots els grups perquè tots han manifestat que Barberá no ha de continuar”.

En opinió de Mata, l’exalcaldessa es troba “aïllada i acorralada, fugint com un animal ferit, fins i tot de Mariano Rajoy, que fins ara ha estat el seu mantell protector però si Rajoy també ha fracassat és perquè no aprofita per netejar la corrupció al seu partit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa