Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá deixa el Partit Popular, però es manté com a senadora
RedactaVeu / Agències / València

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, s’ha donat de baixa del PP a petició de la direcció estatal, però mantindrà el seu escó de senadora, segons ha informat a través d’un comunicat.

Barberá adopta aquesta decisió per poder defensar-se de manera lliure i no perjudicar els interessos del partit, alhora que manté el seu aforament per la condició de senadora. La decisió arriba després que el Suprem haja iniciat una investigació per un presumpte blanqueig en el marc del cas Taula, en el qual es troben investigats la major part dels regidors del seu equip de govern municipal a València.

Barberá ha adoptat la decisió pressionada pels seus companys de partit, com el ministre d’Exteriors, José Manuel García Margallo, i el candidat del PP al País Basc, Alfonso Alonso, que han apuntat que el PP adoptaria una decisió si ella mateixa no presentava la renúncia. Malgrat que la seua investigació per part del Suprem es donava per descomptada, el PP havia mantingut Barberá com a vocal de les comissions Constitucional i d’Economia del Senat, dos càrrecs que ara abandona en passar al grup mixt.

“Expresse la meua voluntat de no dimitir del Senat i de romandre en ell, tal com m’empara la llei, perquè, en cas contrari, podria entendre’s com una assumpció de culpabilitat”, assegura Barberá en un comunicat fet públic aquest dimecres.

En les últimes hores, PSOE, Podem i Ciudadanos han coincidit a demanar la dimissió de Rita Barberá. Els populars són conscients que aquest assumpte perjudica les possibilitats de Mariano Rajoy de formar govern. A més, el PP no vol que aquest cas puga afectar a les campanyes gallega i basca.

Comparteix

Icona de pantalla completa