Diari La Veu del País Valencià
El president de la Generalitat demana un ‘acord’ per a la posada en marxa de la nova RTVV
RedactaVeu / EP / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat, aquest dimecres, als diputats de les Corts valencianes, un “acord” per a l’engegada de la nova Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació, que ha d’estar “allunyada de les discussions partidistes”.

Durant la seua intervenció en el Debat de Política General de les Corts Valencianes, Puig ha destacat “l’efecte que l’apagada de RTVV” va tenir sobre la cultura valenciana “en eliminar el canal bàsic de difusió de la nostra autonomia i generar una invisibilitat amb què hem d’acabar”.

En aquest sentit, ha assegurat: “Necessitem una nova televisió pública, de i per a tots els valencians”, que ha de ser “plural i independent, que permeta conèixer-nos millor, valorar el que fem i el que tenim. Una televisió pública que fomente la nostra indústria audiovisual; que vertebre el territori, que el cohesione; que mostre la nostra realitat; que entretinga i forme els nostres fills i filles en la seua pròpia llengua”, ha subratllat.

Per açò, ha reclamat als diputats de les Corts Valencianes un “acord que ens permeta consolidar l’edifici de la cultura valenciana, un edifici que serà sòlid perquè té unes bases sòlides, construïdes entre totes i tots”, i que aconseguisca “reparar el dret a la cultura d’un poble, com un element que ha d’estar allunyat de les discussions partidistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa