Diari La Veu del País Valencià
PV i Catalunya crearan i promocionaran nous productes turístics conjuntament

ACN / Barcelona

El Govern Català ha aprovat la subscripció d’un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana en l’àmbit de turisme per a potenciar els intercanvis d’experiències i desenvolupar estratègies conjuntes, com ara productes experiencials que s’aprofitaran de la confluència geogràfica, cultural i lingüística dels dos territoris.

A més, el País Valencià i Catalunya formen part de la Xarxa Europea per un Turisme Responsable i Competitiu, NECSTour, de la qual els catalans exerceixen, fins a l’any 2018, la presidència. Per tot plegat, el Govern de la Generalitat Valenciana, a través de la Secretaria Autonòmica de l’Agència Valenciana del Turisme, i l’executiu català, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, han decidit cooperar turísticament per a compartir les experiències i les polítiques d’impuls, ordenació i de promoció del sector turístic.

Productes experiencials

Aquest acord és un exemple de la capacitat d’entesa dels dos governs i de col·laboració institucional per a treballar junts en la promoció d’interessos comuns. Les dues administracions crearan productes turístics comuns amb recursos i empreses dels dos territoris. Els productes tindran un marcat toc experiencial, d’acord amb el que els mercats i el nou consum turístic requereixen.

Tendir a l’excel·lència junts

Els dos governs compartiran informació d’indicadors de gestió que els permeta millorar els seus sistemes de gestió, el seu funcionament i tendir a l’excel·lència. Així mateix, treballaran en el vincle a través de les xarxes socials i desenvolupant accions de promoció creuades.

Comparteix

Icona de pantalla completa