Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana acull hui la primera cimera de diputacions del PV
RedactaVeu / EP / Castelló de la Plana

Castelló de la Plana acollirà, aquest dilluns, la primera cimera de diputacions del territori valencià per potenciar els serveis que presten les tres corporacions provincials, a la qual acudiran el president de la institució castellonenca, Javier Moliner; el de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el de la Diputació d’Alacant, César Sánchez.

L’objectiu d’aquesta primera trobada oficial de treball entre les tres institucions és coordinar els seus esforços per potenciar els serveis que presten als habitants de Castelló, València i Alacant.

Moliner, Rodríguez i Sánchez pretenen establir marcs de col·laboració entre les tres institucions per millorar la seua resposta a les necessitats dels habitants dels seus territoris i coordinar línies de treball dins de les competències que tenen per potenciar els serveis que presten i millorar les oportunitats de futur per als seus veïns. Així, aquesta trobada continua la labor de coordinació que la corporació castellonenca manté amb els seus homòlegs valencians i alacantins a favor de generar millors actuacions de gestió que impulsen l’eficiència i el millor servei per als ciutadans, han destacat.

El germen d’aquesta primera cimera entre les diputacions del País Valencià fou un dinar de treball entre Moliner, Rodríguez i Sánchez, en la qual van abordar la necessitat de donar resposta als nous reptes que tenen les administracions públiques per a ser encara més útils als ciutadans. En aquesta van acordar la necessitat d’establir un llit formal de treball per a posar en comú mesures que cadascun aplica als seus territoris, així com per coordinar polítiques i accions comunes que permeten millorar la qualitat de vida dels veïns de les tres demarcacions

Moliner: “Un fet pioner” a l’Estat espanyol

Javier Moliner ha indicat que aquesta és la primera cimera de les que se celebraran a les tres demarcacions en un “fet pioner a Espanya”, amb l’únic objectiu de “demostrar que amb diàleg es pot arribar a acords i establir línies de treball útils i beneficioses per a tots, al marge de colors polítics”.

Des de la Diputació de Castelló han apuntat que hi ha moltes matèries en què la coordinació és fonamental, com ara emergències, medi ambient o infraestructures, alhora que amb treball conjunt es poden millorar molts serveis.

“Es tracta de posar en comú iniciatives i propostes que ens són vàlides als tres territoris per optimitzar els resultats i fer, en definitiva, millor la vida dels nostres ciutadans. Ens uneix la responsabilitat de donar el millor servei públic en el nostre territori i ens enfrontem diàriament a dificultats similars que ens defineixen com a ajuntament d’ajuntaments, així que no tindria sentit que cadascun anara pel seu costat sense escoltar l’experiència de l’altre i, fins i tot, d’engegar iniciatives comunes”, ha explicat Moliner.

Així, ha posat l’accent en la continuïtat d’aquestes trobades provincials que “permeten millorar les nostres actuacions amb l’objectiu comú de ser útils per a la nostra societat. La nostra primera trobada fou a Alacant, ara serà a Castelló, i estic convençut que les seguiran quantes siguen necessàries per optimitzar al màxim la nostra activitat diària”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa