Diari La Veu del País Valencià
El PSPV insta a prendre mesures davant l’augment de la ludopatia en Internet en menors
RedactaVeu / València

La diputada socialista a les Corts Valencianes, Concha Andrés, ha presentat una Proposició No de Llei en la qual adverteix de l’augment de la ludopatia en els menors d’edat lligada als jocs en línia. D’aquesta forma, la dirigent socialista, a través d’aquesta iniciativa, insta el Consell perquè es dirigisca al Govern espanyol perquè impulse les iniciatives legislatives necessàries, així com les mesures de protecció adequades per a impedir l’accés dels menors d’edat a les apostes en jocs en línia i, de la mateixa manera, es reforce la seguretat en aquest tipus de pàgines, ha assenyalat la formació política.

Segons ha explicat la diputada, “aquesta nova modalitat de joc resulta molt atractiva per als menors, ja que, al principi, exigeix d’inversions mínimes i els controls d’edat són més vulnerables”, per tant, “és la preferida pels joves i adolescents, ja que es pot accedir de forma anònima, fàcil i sense eixir de casa”. Tal com ha assenyalat la dirigent socialista, els experts en addiccions calculen que un 8% de joves pateixen aquest tipus de problema.

A través d’aquesta iniciativa, la diputada socialista adverteix de les greus conseqüències que aquesta addicció genera tant en els joves com en el seu entorn més proper i, per això, destaca els estudis realitzats des de la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats (FEJAR) que recomanen la prevenció des d’edats molt primerenques per a evitar que el problema s’estenga.

Per tot açò, la diputada socialista també arreplega, en la seua iniciativa, que siga la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en coordinació amb la resta de conselleries, qui elabore un pla de prevenció per a impedir l’accés dels menors a les pàgines o serveis catalogats com a perjudicials i que explique també amb la col·laboració dels ajuntaments.

Finalment, Concha Andrés també proposa que, des de la Conselleria, s’establisca un pla amb accions formatives i d’orientació adreçades a joves i famílies amb aquesta problemàtica així com que s’incloga en el projecte de Llei de Polítiques Integrals de Joventut sobre el qual s’està treballant.

Comparteix

Icona de pantalla completa