Diari La Veu del País Valencià
L’èxit dels ‘day tours’ impulsa a crear nous productes turístics comarcals
RedactataVeu / València

L’èxit de la proposta turística pilot ‘Valencia Summer days’, posada en marxa pel Patronat Provincial de Turisme de València i l’Ajuntament de València fins finals d’aquest mes de setembre, no sols ha obert les portes de les comarques al turisme internacional després que els 450 viatgers dels ‘day tours’ hagen puntuat l’experiència amb un 4’5 sobre 5, sinó que asseguren noves vies de negoci per a les empreses turístiques locals.

Així, el Patronat Provincial de Turisme de València i Turismo Valencia han mantingut recentment una reunió de treball per analitzar els resultats del projecte turístic pilot ‘València Summer Day’ en què participen empreses turístiques locals. Es tracta de la primera acció de comercialització conjunta realitzada per València Turisme i Turismo Valencia que, segons fonts de la Diputació, “obri les portes de les comarques al turisme internacional” gràcies al fet que permet la connexió de València ciutat amb huit experiències a Gandia, Llíria, Cullera, Sagunt, Requena, Ontinyent, Bocairent i Xàtiva.

“L’èxit de públic, amb més de 450 turistes registrats a l’agost, i les excel·lents valoracions de l’experiència, amb un 4’5 sobre 5 de mitjana, impulsen ambdues entitats a estudiar el futur del projecte pilot així com el llançament de noves accions de comercialització conjunta”.

‘València Summer Day’ és un servei dirigit especialment al turista individual de València i que, per primera vegada, connecta la ciutat amb el territori “permetent així que es puguen allargar les estades turístiques amb nous productes que amplien l’oferta al visitant del cap i casal”.

“Day tours” fins al 30 de setembre

Aquestes excursions diàries o ‘Day Tours’ ofereixen interessants propostes amb eixides de dilluns a diumenge fins al 30 de setembre. Totes les visites tenen l’eixida a la plaça de l’Ajuntament de València, enfront de la Tourist Info. El programa inclou el desplaçament amb autobús, la recepció de visitants en els punts de destinació, les visites guiades, entrades i esmorzar.

Huit experiències turístiques a les comarques del PV

En concret, ‘València Summer Day’ dedica el dilluns a Gandia i els Borgia. Els viatgers passegen pel centre històric on s’assentava el barri morisc en època dels Borja, la Plaça Major, la Col·legiata de Santa María i l’escultura de Francisco de Borja, així com el Palau Ducal dels Borja, un dels edificis més emblemàtics de la capital de la Safor.

El dimarts es reserva per a la “Simfonia de Cultures” proposada per Llíria, l’antiga ciutat ibera coneguda com Edeta, i els dimecres, per al “Mar de pirates” de Cullera, el cap dels quals va servir de refugi al pirata Dragut.

La destinació de dijous és Sagunt, la ciutat que va plantar cara a les tropes de Cartago en el 218 a.C, mentre que el divendres és el dia enològic amb “La frontera del vi” dissenyada per Requena.

Finalment, dissabte, el bus del ‘València Summer Day’ ofereix eixides a Ontinyent –on els viatgers poden gaudir d’una experiència festera− i a Bocairent –per conèixer “La Pedra Viva” del municipi− i a Xàtiva els diumenges, on els turistes poden gaudir de les mil fonts i el seu castell.

Comparteix

Icona de pantalla completa