Diari La Veu del País Valencià
Educació dóna instruccions als centres davant les altes temperatures en l’inici de curs
RedactaVeu / EP / València

La Conselleria d’Educació ha enviat una circular als centres amb consideracions davant les altes temperatures que s’espera que es registren en els pròxims dies, coincidint amb l’inici del curs escolar aquest dijous. En aquesta, demana als equips directius que tinguen en compte precaucions com evitar les activitats que suposen esforç físic intens i permetre la hidratació de l’alumnat “tan sovint com siga necessari”.

A més, aconsella evitar l’exposició intensiva al sol i mantenir airejades les aules, sobretot les orientades a llevant i al sud.

En el cas que algun moment, en alguna de les aules, la temperatura fóra superior als màxims recomanats, s’aconsella continuar l’activitat en una altra dependència del centre o comunicar-ho al cap de Protecció Civil de la localitat, que té la potestat de suspendre l’activitat acadèmica i haurà de comunicar-ho a la Direcció Territorial d’Educació directament o a través de la Inspecció.

En la circular es recorda que es considera que el risc per a la salut com a conseqüència de l’existència d’altes temperatures és elevat quan superen els 30 graus a l’ombra, que s’incrementa quan se supera el 70 per cent d’humitat.

Per tot açò, davant els informes meteorològics que preveuen per als pròxims dies altes temperatures en algunes comarques coincidint amb l’inici del curs, destaca la importància de tenir en compte aquestes precaucions per a “vetllar per la integritat física de l’alumnat, personal docent i personal no docent dels centres educatius”.

Cal recordar que recentment, el conseller Marzà, preguntat per aquest diari sobre quines mesures s’adoptarien davant les altes temperatures que amenacen l’inici de curs, va anunciar que “es prendran totes les mesures de seguretat que calguen

STEPV celebra les instruccions d’Educació

STEPV ha celebrat aquestes instruccions i ha recordat que ja havia instat l’Administració Educativa sobre activar els protocols “per a evitar les incidències sobre la salut de l’alumnat i el professorat”. El sindicat ha recordat en un comunicat que en cursos anteriors, amb “fortes onades de calor”, STEPV ja va engegar denúncies davant l’anterior administració “que no havia establit cap protocol d’actuació i obligava en els centres a mantenir les classes posant en perill la salut de l’alumnat i del professorat, com de fet va passar en alguns casos fa dos cursos”.

STEPV celebra que l’administració atenga les peticions del sindicat en aquest sentit, i que s’envien “instruccions clares sobre com actuar si les temperatures superen els màxims permesos per llei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa