Diari La Veu del País Valencià
Habitatge obri el termini d’ajudes al lloguer per a persones en situació d’emergència social
RedactaVeu / València

Aquest dilluns, 5 de setembre, s’obri el termini per a poder sol•licitar les ajudes al lloguer d’habitatges a persones o unitats de convivència que es troben en situació d’emergència social al nostre país. Aquestes ajudes, que ha convocat el Consell, a través de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, tenen un pressupost total de 3,1 milions d’euros.

Segons ha destacat la consellera María José Salvador, l’objectiu fonamental és “facilitar l’accés a l’habitatge a les persones que més ho necessiten”, al temps que es pretén “arribar al màxim nombre de persones possible i, sobretot, a aquelles que es troben en una situació més complicada econòmicament”.
Així mateix, la consellera ha destacat que la “prioritat” del Govern valencià és “garantir als ciutadans un habitatge digne, assequible i adequat”. Davant la quantitat de sol•licituds a la convocatòria de maig de 2016 d’ajudes al lloguer, des de la Generalitat han “considerat necessari” publicar aquesta convocatòria d’ajudes “per a atendre aquells ciutadans que es troben en una situació socioeconòmica d’emergència social i estan per sota del llindar establit en l’anterior convocatòria”.
Una de les novetats que incorpora aquesta convocatòria és que la nova ordre augmenta i millora el percentatge màxim de subvenció pel que fa a les ajudes de lloguer de maig de 2016, així es passa d’un 40% de l’anterior convocatòria a un 50% en aquesta nova, “ja que, cal tenir en compte que va dirigida a les persones amb una situació socioeconòmica més complicada”.
Tramitació de les ajudes en els ajuntaments
Les ajudes es podran sol•licitar fins al 31 d’octubre i els interessats les hauran de tramitar en els seus respectius ajuntaments que seran els encarregats de valorar cada cas perquè “per proximitat, són els que millor coneixen la situació de cada família en el seu municipi i d’aquesta manera, s’agilita tot el procés administratiu”, ha apuntat María José Salvador.
El període que cobreixen les ajudes és des de gener de 2016 a desembre de 2016 i es podrà subvencionar fins a un 50% de la renda mensual del lloguer amb un màxim de 3.000 euros anuals en funció de la zona territorial. Els ajuntaments presentaran les sol•licituds acompanyades dels informes dels seus respectius serveis socials.
Els criteris de valoració es regiran per la situació d’emergència social de les unitats de convivència; “és a dir, no disposar de recursos o ingressos suficients, que la renda no supere l’1 IPREM, a més de comptar amb l’informe de Serveis Socials que acredite la situació d’emergència social”, segons fonts de la Conselleria que dirigeix María José Salvador.

Comparteix

Icona de pantalla completa