Diari La Veu del País Valencià
Alerta groga per altes temperatures en el litoral del País Valencià

RedactaVeu / València.

Després d’uns dies de relativa ‘treva’, les temperatures sufocants tornen al País Valencià, especialment al litoral de la demarcació de València, aquest dissabte en alerta groga per temperatures que podrien arribar als 37 graus en alguns punts, i que demà diumenge podrien superar el 41 graus, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia.

En tot el País Valencià, el cel es mantindrà poc nuvolós amb intervals de núvols alts, sobretot a partir del migdia. No obstant açò, en zones de muntanya de l’interior es donaran núvols d’evolució diürna, sense descartar a la vesprada algun ruixat feble i aïllat.

Ontinyent, Gandia i Oriola

Les temperatures mínimes romandran sense canvis, mentre que les màximes aniran en ascens, en general d’entre 1 i 3 graus. Així, els termòmetres podrien arribar a marcar els 37 graus a Ontinyent, els 35 a Gandia o Oriola, els 33 a València i els 31 a Castelló i Alacant. A més, el vent bufarà variable fluix amb brises. Per aquest motiu, la Generalitat ha decretat el nivell 3 de preemergència per risc d’incendis a l’interior de València i la meitat nord d’Alacant.

Davant aquesta situació d’augment de les temperatures, el Govern valencià ha demanat precaució en l’ús de paellers. En un comunicat recomana prendre precaucions a l’hora d’usar infraestructures exteriors per a cuinar que es troben en un entorn agroforestal, com paellers barbacoes i xemeneies, davant la previsió d’elevades temperatures.

#Stopalfoc

En el marc dels consells en matèria de prevenció d’incendis forestals emesos dins de la campanya #stopalfoc, es recomana que els paellers es troben tancats a tres vents. A més, quant a l’ús del foc, la Generalitat recomana informar-se prèviament sobre el nivell de preemergència i, si és 3, com és el cas aquest dissabte, està prohibit encendre’n. En els paellers precintats no es pot fer foc i no cal traslladar les cendres o els calius.

Les estructures on se situen les graelles han de comptar amb un sostre i estar tancats de sòl a sostre mitjançant paraments laterals que abasten almenys la zona de focs més un metre a partir d’aquesta.

En el cas dels paellers d’ús públic, es recomana col·locar un sistema de tancament per a facilitar la clausura els dies de preemergència de nivell 3, com és el cas de hui, i indicar que la instal·lació es troba tancada provisionalment per risc d’incendi forestal i que està prohibit encendre foc. Al voltant del paeller no ha d’existir material combustible ni herba seca. En els paellers situats en xalets en zones pròximes al terreny forestal cal tenir en compte les mesures de prevenció i les restriccions generals, que són la de no fer foc a menys de 500 metres de la zona. I tenir una presa d’aigua a prop.

Si es fa ús de càmping gas o similar, s’ha de fer en els mateixos paellers, que són els únics llocs on està permès fer ús del foc amb finalitats culinàries. Mai fer foc fora dels paellers preparats i autoritzats, no utilitzar barbacoes portàtils i no fer foc en el sòl.

Comparteix

Icona de pantalla completa