Diari La Veu del País Valencià
Un 73% dels centres privats-concertats crea bancs de llibres per a l’alumnat
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha enviat als centres educatius privats-concertats que han desestimat crear bancs de llibres gratuïts per al seu alumnat indicacions per a l’aprofitament dels llibres i els materials curriculars retornats per les famílies i finançats pel programa Xarxa Llibres, segons ha informat aquest divendres el departament que dirigeix Vicent Marzà.

Els centres concertats que sí asseguren la gratuïtat dels llibres de texts a les famílies són un 73% i els que no un 27%, segons les mateixes fonts.

La Conselleria d’Educació ha anunciat en el mateix comunicat que publicarà durant els pròxims dies en la seua pàgina web el catàleg de llibres i materials curriculars utilitzats pels centres centres privats-concertats durant el curs 2015-2016 i sobre els quals no es crearan bancs de llibres. D’aquesta manera, els centres privats-concertats que sí que participen en el programa es podran posar en contacte amb centres de la mateixa localitat que han desestimat que el seu alumnat compte amb llibres de text gratuïts per al pròxim curs per tal que els centres participants puguen reposar material als seus bancs de llibres segons la seua necessitat.

Potenciar l’aprofitament de llibres per part dels concertats

“Amb aquesta mesura el que potenciem és l’aprofitament d’aquells llibres per part de centres concertats que participen en Xarxa Llibres i que han garantit al seu alumnat la gratuïtat dels materials en un programa dissenyat per al bé comú de totes les valencianes i els valencians”, ha explicat el secretari autonòmic Miquel Soler.

La transferència de llibres entre centres concertats es farà abans del dia 15 de setembre i aquesta és la data límit perquè els centres concertats no participants comuniquen al seu ajuntament si ha quedat algun lot per a transferir. L’ajuntament determinarà a partir d’eixe moment l’ús dels llibres sobrants.

En aquelles localitats on no hi haja cap centre concertat que haja participat en la creació de bancs de llibres, el centre o centres concertats existents comunicaran de forma immediata a l’ajuntament la relació de llibres de text que custodien per tal que el consistori determine el seu ús i es puguen aprofitar els materials per part dels centres públics de la localitat.

Abans del 30 d’octubre de 2016, els centres concertats no participants en la creació de bancs de llibres remetran a la Conselleria d’Educació un informe on constaran els centres concertats als quals han transferit llibres i el nombre d’exemplars, així com el nombre d’exemplars sobrants que han comunicat al seu ajuntament fins al 15 de setembre per tal que el consistori prenga una determinació sobre l’ús d’aquests materials.

Finalment, la conselleria recorda que els llibres de text i els materials curriculars de Xarxa Llibres són propietat dels ajuntaments. A més, l’Ordre 26/2016 estableix que els centres docents tenen l’obligació de guàrdia i custòdia d’aquests materials retornats per les famílies. Del total de centres privats-concertats del territori valencià, 279 han participat en la creació de bancs de llibres i 102 no ho han fet. En aquest últim cas, les famílies que van participar en l’ajuda de fins a 200 euros per fill o filla i que van retornar els llibres, no tindran els llibres gratuïts del curs 2016-217 per decisió dels titulars responsables dels seus centres educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa