Diari La Veu del País Valencià
Arrepleguen més de 600 litres de brossa en 200 metres de la platja de la Patacona

RedactaVeu / València.

Voluntaris de Greenpeace han arreplegat, aquest dissabte, a la platja valenciana de la Patacona, en 200 metres quadrats, més de 600 litres de brossa, que equivalen a deu bosses de brossa de 60 litres. Amb aquesta activitat, s’ha pretès visibilitzar la “gran quantitat de brossa” que es queda a les platges i que “després va arribant al mar”, segons ha informat l’organització ecologista.

L’entitat ecologista ha destacat que, cada any, vuit milions de tones de plàstics arriben als mars i oceans i que els residus com ara botelles, coberts, bosses, embolcalls i altres objectes de plàstic tarden fins a centenars d’anys en degradar-se, la qual cosa provoca “importants danys a la fauna marina”.

A més, aquests voluntaris han garbellat mig metre cúbic d’arena i han trobat més de 170 microplàstics (inferiors a 5 mm); en total, quasi 300 fragments de plàstics xicotets.

Sobre aquest tema, Greenpeace ha assenyalat que aquests plàstics, encara que “quasi imperceptibles”, arriben al mar i els peixos “els confonen amb menjar”. D’aquesta manera, ha alertat que “es corre el risc de menjar-nos-els en pescar-los per a alimentar-nos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa