Diari La Veu del País Valencià
Acacen un home que intenta interrompre una missa de Cañizares al crit de ‘feixista’

RedactaVeu / Àvila-València.

L’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, s’hi trobava ahir a Àvila presidint la missa de la festivitat de la Transverberació de Santa Teresa de Jesús. L’actual arquebisbe de València havia estat des de 1992 i fins el 1997 arquebisbe d’aquesta ciutat castellana.

Durant la seua homilia, Cañizares va encoratjar a “evangelitzar sense tebiesa” i explicà que “si els temps de Santa Teresa foren durs, els de hui, per a l’Església també ho són”, i prosseguí: “Ni les ferides en l’Església, ni les divisions, ni les persecucions de hui o desqualificacions des de fora i encara que siguen des de dins, debilitaren l’amor de Santa Teresa per l’Església i, menys encara, s’apartà d’ella”.

No sabem si l’homilia va tindre un punt d’improvisació o monsenyor portava la declamació premeditada, però el mitjà digital Ávilared penjava un vídeo on suposadament un home havia intentat interrompre la missa al crit de “nazis, lladres, feixistes!”, tal com es pot escoltar al final del vídeo.

L’home va haver d’eixir corrent davant diversos feligresos que l’insultaven dient-li: “Pallasso, ‘perroflauta’, fastigós, desvergonyint…”

En un moment donat, en veure’s clarament en majoria numèrica, algú anima els altres a acaçar l’home cridant: “Anem, anem!”. En eixe moment, un voluntari demana calma i ix corrent rere els homes que intenten acaçar l’home que presumptament volia interrompre la missa.

“Cabró! Cagó!”, se sent mentre l’home s’allunya fins que un altre home ix de l’església accelerant el ritme i és quan la gent que s’ho mira comença a témer que li pegaran. “Li van a pegar”, diu una dona. La resposta sentencia: “Home, clar, amb el que ha fet”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa