'Les mamàs belgues' participen en el festival de cinema sobre el paper de la dona d'Armènia

El Sose International Film Festival celebra la seua 3a edició del 23 al 30 de setembre i se centra en el paper de les dones en la família i la societat
28 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / Ontinyent.

El documental Les mamàs belgues, del realitzador belga Sven Tuytens i que ha comptat amb la col·laboració de l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de València, ha sigut seleccionat de nou per participar en un altre festival internacional. En aquest cas, el Sose International Film Festival d'Armènia, que celebra la seua 3a edició del 23 al 30 de setembre i se centra en el paper de les dones en la família i la societat.

El festival de cinema armeni reunirà les produccions més aconseguides que tracten les virtuts, els drets, els assoliments i les capacitats de les dones a través de l'art. En aquesta mateixa línia, el documental Les mamàs belgues arreplega la història d'un grup de dones jueves arribades a Barcelona des de Bèlgica gràcies a la mediació del moviment sindical belga en 1937 per treballar com a infermeres a l'Hospital Militar Internacional d'Ontinyent durant els anys de la Guerra Civil.

La diputada d'Igualtat i responsable de l'Àrea que ha contribuït al finançament i la promoció d'aquest projecte, Isabel García, ha defensat que la seua història és “la història de centenars de dones d'aquest món, dones invisibles que, no obstant això, han obert el camí o han destacat en facetes de la vida que han servit per beneficiar la societat”.

Segueixen sumant èxits

Després de dos anys de recerques dirigides pel professor d'Ontinyent Joan Torró i el belga Sven Tuytens, el documental històric ja ha participat en l’Szczecin European Film Festival (SEFF) de Polònia, el Human District Festival de Belgrad, l'Ekurhuleni International Film Festival de Sud-àfrica i el XXVIII Certamen Nacional de Curtmetratges d'Alfàs del Pi. A més, Les mamàs belgues es projectarà a la London School of Economics, la Universitat de Ginebra i altres centres culturals i de recerca de Bèlgica i Nova York.


 
next