Diari La Veu del País Valencià
359.516 estudiants valencians participen en #XarxaLlibres el pròxim curs

RedactaVeu / València.

El programa #XarxaLlibres s’ha completat amb una participació de vora 360.000 alumnes del territori valencià. Les xifres de participació, pel que fa a les comarques d’Alacant, són de 119.981 estudiants. A les comarques de Castelló hi han participat 44.189 i a les comarques de València, 195.346, ha informat la Conselleria a través d’un comunicat.

El conseller Vicent Marzà ha remarcat que la “Xarxa Llibres és un programa amb un clar objectiu: assegurar que totes les famílies valencianes puguen accedir als llibres de text de manera gratuïta. Considerem que és un programa ambiciós i per això estem agraïts amb tots els agents educatius i institucionals que estan col·laborant per fer-lo possible: diputacions, ajuntaments, les famílies i els equips dels centres, directius i docents”.

Cal recordar que la Conselleria d’Educació ha assignat 42 milions d’euros per a les necessitats de reposició de llibres. En aquest sentit, l’alumnat, tant de 1r com de 2n de Primària, té assegurada una reposició del 100% dels llibres i s’assignaran xecs llibre a les famílies per arreplegar el material als establiments que el centre educatiu haja determinat. De 3r a 6é de Primària es compta amb una reposició del 10% dels llibres, un percentatge suficient per completar els bancs de llibres en cas de necessitat de reposició.

També s’ha garantit la reposició de llibres en aquells bancs de llibres de centres que ho requerisquen de Secundària. En el cas de 1r i de 3r de Secundària, el percentatge de reposició és d’un 15% i en el cas de 2n i 4t d’ESO, són 100 euros per alumne.

Comparteix

Icona de pantalla completa