Compromís demanarà informació al Senat sobre regals a ADIF i a la ‘consellera X’

L'objectiu és garantir que hi ha hagut transparència amb els regals i identificar a la consellera beneficiada. Carles Mulet: "Estem farts de bosses, jaquetes i Swarovski a càrrecs del PP i Bonig hauria d'aclarir si ha rebut regals"
25 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / Madrid. 

Els senadors de Compromís tractaran d'aclarir des del Senat si ha existit transparència en el lliurament d'obsequis per part d'una trama que investiga la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària per un possible desfalc pròxim als 18 milions d'euros en la construcció del tram d’AVE entre Alacant i Múrcia, produït entre 2011 i 2014.

Suposadament, segons ha publicat la premsa, la trama va fer regals −per valor de 400.000 euros− a responsables de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), al titular del Jutjat d'Aigües d'Oriola i a una consellera valenciana de la qual encara no se’n coneix la identitat.

"Com ja ens coneixem el tractament a títol personal i lucratiu que van fer els càrrecs del PP valencià en la seua relació amb les diferents trames, ja siguen vestits, rellotges, jaquetes o bosses, no ens estranyaria que s'hagueren donat també en aquest cas i ja que el Reglament del Senat ens permet demanar qualsevol informació a empreses públiques i conselleries, anem a sol·licitar-los informació sobre la relació de regals rebuts, per saber quina consellera és la que va rebre els regals", ha explicat Carles Mulet.

Així, Compromís vol saber quina constància hi ha a Adif dels regals d'aquestes empreses. En el sumari apareix una consellera que hauria rebut una peça Swarovski valorada en 232 euros i pins d'or per un import de 10.400 euros, així com pernils de Jabugo per 6.866 euros. En l'època investigada, amb l'actual senador Alberto Fabra a la Generalitat, formaven part del Consell tres dones: l'actual líder del PP i responsable llavors de Territori, Isabel Bonig; l'alacantina Asunción Sánchez Zaplana, que ocupava la cartera de Benestar Social, i María José Català, titular d'Educació i Cultura.

Mulet ha assenyalat que "Bonig hauria de ser més transparent i amenaçar menys amb querelles, ja que Territori, tot i no adjudicar obres d'AVE, podria haver estat més o menys laxa o exigent en el compliment o establiment dels condicionaments ambientals", pel que li ha recomanat "que pregunte als seus si algú va rebre tals regals. Si no ho fa, ho farem nosaltres perquè ja estem farts d'aquesta pràctica".


 
 
next