Xinxes al CIE de Sapadors. Compromís exigeix el seu tancament immediat

Isaura Navarro: “El CIE de Sapadors continua sent una presó d’innocents, un xicotet Guantánamo"
24 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Isaura Navarro, ha denunciat hui l’existència de xinxes al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors a la ciutat de València, “una situació d’insalubritat que ha de suposar el tancament immediat d’aquestes instal·lacions”.

Segons Navarro, “no és la primera vegada que es denuncia l’existència d’aquests insectes al CIE de Sapadors, cosa que demostra les seues deficients condicions. Això significa que aquest lloc no pot servir per a tindre allí gent que, a més a més, no ha comès cap delicte. Aquest és motiu suficient perquè es tanque per a sempre perquè les persones que es troben tampoc tenen per què estar ahí, vigilades, controlades, tancades com si foren delinqüents. L’única cosa que han fet és vindre ací a buscar una vida millor que, al cap i a la fi, és un dret humà”.

“És intolerable el que està passant i el tancament del CIE de Sapadors ha de ser ja una realitat, tal com aprovaren les Corts Valencianes l’octubre passat, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem i en contra del PP i Ciutadans a la Proposició No de Llei que va presentar el nostre grup parlamentari. En ella, les Corts instaven el Govern central a iniciar el procés de tancament de Sapadors i que cedira els terrenys a l’Ajuntament de València per a convertir-lo en un espai obert a la ciutadania”.

“De moment el CIE de Sapadors continua sent una presó d’innocents, un xicotet Guantánamo on persones innocents que intenten millorar les seues vides acaben tractades com si foren delinqüents. Des de Compromís, continuarem lluitant perquè aquest centre tanque i no torne a obrir-se mai més”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.
 


 
next