Jordi Sebastià denuncia l'incompliment de quotes d'acceptació de refugiats

L’eurodiputat de Compromís insta a una reunió d'urgència davant l'incompliment de quotes per l’UE
24 agost 2016 01:00h
Refugiats a Lesbos.

RedactaVeu / Brussel.les.

Des del tancament de fronteres de Macedònia i el bloqueig de la ruta dels Balcans el març passat, en l'actualitat hi ha prop de 57.000 persones  atrapades en els al voltant de 40 camps de refugiats repartits de llarg a llarg de Grècia, segons fonts gregues.

Aquesta és una xifra més de la crisi humanitària que afecta Europa fruit de la guerra a Síria iniciada fa ja més de 5 anys. Els països de l’UE només han acollit el 2,4% dels 160.000 refugiats procedents d'Itàlia i Grècia la reubicació dels quals es va acordar al setembre del 2015 en el si de la Unió.
“Queden 14 mesos perquè es done per completat el termini del pacte i el ritme és molt lent. Sota l'esquema aprovat al setembre de l'any passat, 21 països han acollit 3.865 persones, nomes un 2,4% del total que els correspon” afirma l'Eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià.

“L’Estat espanyol, per exemple, ha rebut 197 i encara ha d'acollir almenys 9.100 més i aquestes xifres s'estanquen mentre som testimonis dels continus bombardejos diaris a la població civil siriana i la situació de desemparament en la qual es troben els que aconsegueixen escapar però són reclosos en camps a l'espera d'una reubicació” ha continuat.

“El comissari de Migracions de l’UE, Dimitris Avramopoulos, càrrec que es va crear el 2014 per a la millora de la gestió de les crisis humanitàries i d'acolliment de migrants, no està gestionant degudament aquesta situació”- sosté Sebastià- “pel que des de Compromís- Primavera Europea instem a una reunió d'urgència per a impulsar el compliment de l'acord signat el setembre passat” ha conclòs l'Eurodiputat.
 


 
next